Dolar

32,5612

Euro

34,8698

Altın

2.437,15

Bist

9.718,36

İran, IŞİD karşıtı koalisyondan memnun değil

İran meclis başkanı Laricani, ABD'de BM Genel Sekreteri ile yaptığı görüşmede IŞİD ile mücadele için kurulan koalisyonun yetersiz kaldığını söyledi.

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-09-02 12:56:42

İran, IŞİD karşıtı koalisyondan memnun değil

İran İslami Şura Meclisi Başkanı Ali Laricani gittiği New York'ta BM Genel Sekreteri Ban Ki-Moon'la görüştü.

Mehr Haber ajansının haberine göre, İran İslami Şura Meclisi Başkanı Ali Laricani 4. Uluslararası Parlamentolar Birliği Zirvesi Toplantısı'na katılmak için gittiği ABD'nin New York kentinde BM Genel Sekreteri Ban Ki-Moon ile bir araya geldiği ikili görüşmede terör tehlikesinin dünya çapında yayılması olayına dikkat çekti.

Laricani, Moon ile bir araya geldiği bu ikili görüşmede “Bir yandan teröristlerin sahip olduğu mali ve askeri kaynaklar ve diğer taraftan ise bölge yönetimlerine hakim olan kargaşa ortamı bölge durumunu kontrol edilemez bir hale getirmiştir” dedi.

İslami Şura Meclisi Başkanı Laricani sözlerinin bir diğer kısmında ise teröristlerin Irak, Yemen ve Suriye'deki varlığını hatırlatarak, “IŞİD karşıtı koalisyon pratikte bu terör grubunun daha da cesaretlenmesine neden olmuştur ve güçlü ülkeler IŞİD ile mücadele konusunda göze çarpar bir ilerleme sağlayamamıştır” diyerek, Suudi Arabistan'ın Yemen'e karşı başlattığı savaş konusunda ise “Bu savaş bölgede çok büyük sorunlara yol açabilir” diye ekledi.

New York'ta gerçekleşen bu görüşmede BM Genel Sekreteri Ban Ki-Moon ise İran İslam Cumhuriyeti heyetinin 4. Uluslararası Parlamentolar Birliği Zirvesi Toplantısı'na katılması nedeni ile duyduğu memnuniyeti dile getirerek, İran'ın bölgesel ve uluslararası konularda daha aktif bir rol üstlenmesini istedi.

Haber Ara