Dolar

32,5827

Euro

34,7912

Altın

2.508,22

Bist

9.693,46

İran'dan Türkiye'ye sert tepki

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun İran'ı eleştirdiği konuşmaya İran Dışişleri Bakanlığı'ndan sert tepki geldi.

8 Yıl Önce Güncellendi

2017-02-20 12:01:16

İran'dan Türkiye'ye sert tepki

İran Dışişleri Bakanlığı, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun İran'ı mezhepçilikle eleştirdiği sözlerine sert tepki gösterdi. Açıklamalarda bulundan İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Bahram Çassemi, Çavuşoğlu'nun sözlerini yapıcılıktan uzak olarak tanımladı.

Çassemi, "Bu her işe karışan illegal ve gayrımeşru terörist grupları destekleyen gerilimi arttıranlar oynadıkları kanlı oyunların sorumluluğundan kaçamayacaklar" ifadelerini kullandı.

"İran, bölgesel politikaları her ülkenin ve komşularının istikararını korumak için politika yapar ve yapacaktır" diyen Çassemi dünyadaki pek çok ülkenin İran'ın politikalarını izlediğini ve bu tavrını desteklediğini ekledi.

Münih Güvenlik Konferansı'nda konuşan Mevlüt Çavuşoğlu, İran'ın bazı eylemlerinin bölgedeki istikrarın altını kazıdığını kaydetmiş "İran Suriye ve Irak'ı Şii yapmak istiyor" demişti. Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, İran'ın bölgenin istikrarı ve güvenliği için bu tür eylemlerini sonlandırması konusunda çağrıda bulunduklarını ifade etmişti.

Haber Ara