Dolar

32,3068

Euro

35,0599

Altın

2.307,54

Bist

9.079,97

İran'dan önemli Türkiye açıklaması

İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü, ülke lideri Ayetullah Ali Hamaney'in yüksek askeri danışmanı Tümgeneral Yahya Rahim Safevi, 'Türkiye'yle ilişkiler gözden geçirilsin' çağrısının Tahran'ın resmi politikasını yansıtmadığını bildirdi.

9 Yıl Önce Güncellendi

2016-05-02 15:13:58

İran'dan önemli Türkiye açıklaması
Sözcü Hüseyin Cabiri Ensari, bugün düzenlendiği basın toplantısında Ankara'yla ilişkilerin yeniden düzenlenmesine yönelik Tümgeneral Safevi tarafından dile getirilen isteğin "kişisel bir görüş" olduğunu söyledi.
 
Ensari, "Ülkenin resmi pozisyonu ve temel stratejisi, ülke lideri, cumhurbaşkanı ve dışişleri bakanı tarafından açıklanıyor. Bunun dışında farklı kişilerce ortaya konulan farklı düşünceler kişisel düşünce kapsamında ele alınmalı. Dünyanın her yerinde olduğu gibi farklı düşüncelerin söylenmesinde bir sakınca yok " diye konuştu.
 
İranlı Sözcü, "Son yıllarda bölgedeki gelişmelerin yorumuna ilişkin bazı konularda iki ülke arasında farklı görüşler bulunsa da devlet olarak iki ülke arasındaki stratejik işbirliğinin devam etmesinden yanayız" dedi.
 
İLİŞKİLERİN GÖZDEN GEÇİRMESİNİ İSTEMİŞTİ
 
Geçen hafta Başken Tahran'da düzenlenen Batı Asya'daki Jeopolitik Gelişmeler konulu toplantıda konuşan Tümgeneral Safevi, Ankara'nın bazı Arap ülkelerinde İsrail ve ABD ile eş güdümlü bir politika izlediğini iddia ederek Türkiye'yle olan güvenlik, ekonomik ve politik ilişkilerin yeniden tanımlanması gerektiğini ifade etmişti.
VİDEO HABER

İsrail'in Gazze'de bir vahşeti daha görüntülendi!

Haber Ara