Dolar

32,3450

Euro

35,1156

Altın

2.309,94

Bist

9.079,97

'İran İsrail sınırını izliyor' iddiası

İran Besic Güçleri komutanı Suriye’de Hizbullah kontrolündeki İsrail sınırında gözlemlerde bulundu.

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-07-27 23:08:41

'İran İsrail sınırını izliyor' iddiası

TIMETURK I HABER MERKEZİ
Melahat KEMAL 

İran'ın yarı resmi ajansı Fars Haber Ajansı'nın iddiasına göre İran Besic Güçleri komutanlarından General Rıza Naghdi Suriye'nin Kuneytra bölgesindeki Golan Tepeleri sınırında gözlemlerde bulundu. Ajansın haberinde Naghdi'nin ziyaretinin ne zaman gerçekleştiği belirtilmedi.

İran'ın komutan seviyesinde Kuneytra'daki ikinci gözlem çalışması olarak göze çarpan ziyaretin karışık Lübnan siyasetinde gerilen hatların Hizbullah ile İsrail savaşı üzerinden boşalacağına işaret ettiği yorumları yapıldı.

İran, Kuneytra'da daha önce füze uzmanı olarak bilinen General Muhammed Ali Allahdadi tarafından İsrail sınırında füze tesisleri için gözlemlerde bulunmuştu. Allahdadi ve yanındaki Hizbullah militanları İsrail'in hava saldırısı sonucunda öldürüldüğü öne sürülmüş ancak İsrail bu saldırıyı üstlenmemişti.

İran Devim Muhafızları, Besic Güçleri, Kudüs Ordusu ve Hizbullah 2012 yılından bu yana Suriye'deki Esed rejimine desteğini devam ettiriyor.

İsrail ile 2006 yılından bu yana herhangi bir geniş kapsamlı çatışmaya girmeyen İran yanlısı güçler, 2009, 2012 ve 2014 yılında Gazze'ye gerçekleştirilen İsrail saldırılarına karşın İsrail'e karşı herhangi bir hamlede bulunmamıştı. 

Haber Ara