Dolar

32,6008

Euro

34,8157

Altın

2.503,33

Bist

9.448,94

İran'da 'seçim' anlaşmazlığı

İçişleri Bakanlığı ile AKK, seçim sonuçlarının açıklanması konusunda anlaşmazlığa düştü.

8 Yıl Önce Güncellendi

2017-05-17 17:18:30

İran'da 'seçim' anlaşmazlığı

AA'nın haberine göre İran İçişleri Bakanı Abdurrıza Rahmani Fazli'nin, cumhurbaşkanlığı seçim sonuçlarının tek seferde ve topluca açıklanacağı sözlerine karşılık Anayasayı Koruyucular Konseyi (AKK) Sözcüsü Abbas Ali Kedhudayi sonuçların tedrici olarak halka bildirilmesi talebinde bulundu.

Fazli, cuma günü yapılacak cumhurbaşkanlığı seçimleriyle ilgili başkent Tahran'da düzenlediği bilgilendirme toplantısında, "Seçim yasasına göre, sonuçlar tek seferde ve İçişleri Bakanlığı tarafından açıklama yapılacak" sözlerine, AKK sözcüsü Kedhudayi, sonuçların, oyların tamamının sayılmasını beklemeksizin tedrici olarak açıklanmasından yana olduklarını belirtti.

Kedhudayi, sonuçların, ilk olarak İçişleri Bakanlığı tarafından ilan edileceği hususunda bir itirazının olmadığını kaydederek, "Ancak, bizim tavsiyemiz sonuçların tedrici olarak açıklanması. İçişleri Bakanlığıyla işbirliği içerisinde bunun gerçekleşmesi için çalışacağız" ifadelerini kullandı.

İran cumhurbaşkanlığı seçim yasasına göre, "Tüm oyların sayımının ardından, sonuçlar İçişleri Bakanlığı tarafından halka basın yoluyla açıklanır" ifadesi yer almasına rağmen, sonuçların tedrici olarak da açıklanması konusunda herhangi bir yasak bulunmuyor.

 

Haber Ara