Dolar

32,4773

Euro

34,9510

Altın

2.437,35

Bist

9.716,77

Irak'taki olaylar

Irak'taki olaylar

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-08-31 18:12:38

Irak'taki olaylar
Irak'taki ABD güçlerinin, Haşdi Şabi milislerine Enbar'ın merkezi Ramadi'den çekilmeleri için 24 saat süre verdiği bildirildi.

AA muhabirine konuşan Enbar Polis Karakolu yetkililerinden Binbaşı Abdussettar el-Halbusi, "Ramadi'ye 25 kilometre mesafedeki El-Habbaniye Hava Üssü'ndeki ABD güçleri, Haşdi Şabi milislerine Ramadi'nin doğusundaki El-Medık bölgesini 24 saat içinde terk etmeleri için uyarıda bulundu" dedi.

Milislerin Er-ezaze Gölü yönünde çekilmeye başladığını ancak Haşdi Şabi'nin bir kolu olan Irak Hizbullahı Tugayları'nın bölgeyi terk etmeye yanaşmadığını söyleyen Halbusi, Iraklı bazı yetkililer ve ortak güvenlik komutanlarının milisleri, bölgeyi Haşdu'ş Sünni güçlerine teslim etmeleri için ikna etmeye çalıştığını dile getirdi.

Halbusi, ABD'li askeri komutanlar ve müsteşarların "amaçları hırsızlık ve öldürme olan disiplinsiz Haşdi Şabi milislerini" bölgede istemediğini belirtti.

ABD yönetimi, Irak hükümetine Haşdi Şabi milislerini bazı bölgelerden çekmesi için baskı uyguluyor. Washington, Ramadi'nin DAEŞ'in eline geçmesinden önce de Irak güçlerine hava desteği vermek için milislerin çekilmesini şart koşmuştu. ABD yönetimi, İran'dan destek alması ve çoğunluğu Sünnilerin oluşturduğu bölgelerde savaşması nedeniyle Şii milislerden oluşan Haşdi Şabi'ye sıcak bakmıyor.

Haber Ara