Dolar

32,5361

Euro

34,8895

Altın

2.488,46

Bist

9.564,85

Irak'taki olaylar

Irak'taki olaylar

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-07-31 01:28:09

Irak'taki olaylar
Irak'ın başkenti Bağdat'ta meydana gelen bombalı saldırı ve şiddet olaylarında 7 kişinin öldüğü, 15 kişinin yaralandığı bildirildi.

İçişleri Bakanlığı kaynaklarından alınan bilgiye göre, Bağdat'ın merkezindeki Allavi bölgesinde sivil bir araca yerleştirilen bombanın infilak etmesi sonucu araçta bulunan 2 kişi öldü, 2 kişi yaralandı.

Bağdat'ın kuzeyindeki Atıfiyye bölgesinde bir kahvehane yakınında düzenlenen bombalı saldırıda ise 2 kişinin öldüğü, 8 kişinin yaralandığı belirtilirken, başkentin güneyindeki Mahmudiye bölgesinde bulunan halk pazarındaki saldırıda da 2 hayatını kaybettiği, 5 kişinin yaralandığı öğrenildi.

Bu arada Bağdat'ın doğusunda da ateşli silahla vurularak öldürüldüğü anlaşılan bir kadın cesedi bulunduğu aktarıldı.

- Ordu güçleri Musul'un güneyinde ilerliyor

Öte yandan Irak güvenlik güçlerinin terör örgütü DAEŞ'in kalesi Musul'un güneyinde ilerleme kaydettiği bildirildi.

AA muhabirine konuşan Irak ordusunda görevli Albay Ahmed el-Ceburi, Savunma Bakanlığına bağlı terörle mücadele birimi ve Irak ordusunun Musul'un 60 kilometre güneyindeki Kayyara nahiyesindeki İmam Garbi köyünü terör örgütü DAEŞ'ten geri aldığını belirtti.

DAEŞ militanlarının çekilmesi sonucu söz konusu köyün alınması sırasında çatışma yaşanmadığını kaydeden Ceburi, köyün patlayıcı ve bombalı tuzaklardan temizlenmesine yönelik çalışmaların devam ettiğini söyledi.




Haber Ara