Dolar

32,5995

Euro

34,8309

Altın

2.496,72

Bist

9.465,93

Irak'taki gösterilerde 3 kişinin ölmesi

Irak'taki gösterilerde 3 kişinin ölmesi

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-10-10 00:20:46

Irak'taki gösterilerde 3 kişinin ölmesi
Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Başkanı Mesut Barzani, Süleymaniye'nin Kaladize ilçesinde 3 kişinin öldüğü olayların yatışması için tüm siyasi taraflardan ve emniyet güçlerinden gerekli tedbirleri almalarını istedi.

Barzani, yaptığı yazılı açıklamada, "Yasalara göre hareket etmeyenler yaşanacaklardan sorumlu tutulacaktır. Yasalara aykırı davrananlar sonuçlara katlanmak zorunda kalacaktır" mesajını iletti.

Mesut Barzani, şunları kaydetti:

"Kürdistan bölgesindeki emniyet güçleri, idareciler, kurumlar ve siyasi partiler, karışıklığın artmasına izin vermeyin. Olayların başka bölgelere bulaşmasını önleyin. İlgili kurumlar, derhal sorumluluklarını yerine getirsin. Sükunetin sağlanması için her türlü tedbiri alın."

Kürdistan Yurtseverler Birliği'nin (KYB) kontrolünde olan Kaladize ilçesinde bugün ekonomik krizi ve maaşların ödenememesini protesto eden göstericiler, Kürdistan Demokrat Partisinin (KDP) ilçe binasını ateşe vermiş, olaylarda üç kişi hayatını kaybetmişti.

Süleymaniye'nin 165 kilometre kuzeydoğusuna düşen Kaladize, İran sınırına yakın bir bölgede bulunuyor. KDP ile KYB arasındaki iç savaş ilk defa bu ilçede 1994'te başlamıştı.

Haber Ara