Dolar

32,5597

Euro

34,9862

Altın

2.426,19

Bist

9.722,09

Irak'taki gösterilerde 3 kişinin ölmesi

Irak'taki gösterilerde 3 kişinin ölmesi

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-10-09 23:58:12

Irak'taki gösterilerde 3 kişinin ölmesi
Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) hükümeti, 3 kişinin öldüğü Süleymaniye ilinin Kaladize ilçesindeki olayların sona ermesi için halka ve siyasi partilere sükunet çağrısında bulundu.

Hükümetin resmi internet sitesinde yayımlanan açıklamada, göstericilerin, eylemlerine şiddeti bulaştırdığı, bu nedenle vatandaşların ve güvenlik güçlerinin yaşanan gerginlikte "kurban" oldukları hatırlatıldı.

Çıkan olaylarda hayatını kaybedenler nedeniyle "derin bir üzüntünün yaşandığına" vurgu yapılan açıklamada, "Göstericiler ve siyasi partiler, gelişmelere medenice ve sükunetle yaklaşmalı. Hiçbir taraf gerginliğin artmasına neden olmamalıdır. Tüm siyasi taraflar, olayların kontrol altına alınması ve sükunetin sağlanması için çaba göstermelidir" denildi.

Açıklamada şunlar kaydedildi:

"Asayiş birimleri, polis güçleri ve ilgili tüm kesimler, halkın can ve mal emniyetinin sağlanmasını, parti binaları ile hükümet kurumlarının zarar görmemesini temin etmelidir. Basın ve medya kuruluşları da sorumlu bir şekilde hareket etmeli ve huzur ortamının oluşmasına hizmet etmelidir."

Haber Ara