Dolar

32,5561

Euro

34,8438

Altın

2.432,17

Bist

9.722,09

Irak'taki çatışmalar

Irak'taki çatışmalar

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-10-08 19:16:59

Irak'taki çatışmalar
Irak'ta, Enbar'ın vilayet merkezi Ramadi'nin terör örgütü DAEŞ'ten kurtarılması için düzenlenen operasyonlarda 18 teröristin etkisiz hale getirildiği bildirildi.

AA muhabirine konuşan Irak Ordusu El-Enbar Komutanlığı'nda görevli Albay Velid ed-Duleymi, Ramadi'nin geri alınması için düzenlenen operasyonlarda bugün 18 teröristin etkisiz hale getirildiğini belirtti.

Duleymi, askeri birliklerin Ramadi'nin kuzeyindeki Elbu Ziyab bölgesinden roketlerle DAEŞ'e ait 4 hedefi vurduğunu ve bir aracı imha ettiğini kaydetti.

Irak Federal Polis Şefi Korgeneral Raid Şakir Cevdet de güvenlik güçlerinin kentin doğu cephesinde düzenlediği operasyonda, birçok teröristin etkisiz hale getirildiğini ve örgüte ait 5 merkezin grad roketleriyle tahrip edildiğini ifade etti.

El-Cubur aşiretinin önce gelen isimlerinden Ahmed el-Cuburi ise bazı kaynakların, "DAEŞ militanlarının Ramadi'nin kurtarılması için başlatılan operasyonlar nedeniyle aileleriyle örgüt kontrolündeki Musul kentine gittiği" bilgisini verdiğini söyledi.

Haber Ara