Dolar

32,3385

Euro

35,1000

Altın

2.239,09

Bist

8.812,65

Irak'ta Musul hazırlığı sürüyor

Musul'u IŞİD'den geri almak için harekete geçen Irak hazırlıklarına devam ediyor...

9 Yıl Önce Güncellendi

2016-02-12 19:11:57

Irak'ta Musul hazırlığı sürüyor

Ajansların haberine göre; Ülkelerindeki IŞİD varlığına son vermek için büyük bir operasyon hazırlığında olduklarını belirten Irak Başbakanı Haydar El İbadi, Musul'u geri almayı hedeflediklerini açıkladı.

Deutsche Welle televizyonunda yayınlanan "Conflict Zone" programında sunucu Tim Sebastian'ın sorularını yanıtlayan El İbadi, Musul'un kurtarılması için düzenlenecek operasyonun çok kısa sürede gerçekleştirileceğini ifade etti.

"Muhtemelen gelecek ay olacak" diyen El İbadi, IŞİD birlikleri karşısında başta dağılan Irak askeri gücünün yeniden toparlanma sürecine girdiğini ve eskiye nazaran çok daha iyi konumda olduğunu vurguladı. 

IRAK ORDUSU İLERLİYOR

Ordu mensuplarının yeniden kendine güven duygusu kazandıklarını da sözlerine ekleyen El İbadi, bu durum karşısında IŞİD'in geri püskürtülmeye başladığını ve birçok bölgenin yeniden Irak egemenliğine girdiğini kaydetti. Hızlı bir çözüm beklemediklerine dikkat çeken Başbakan, Almanya'dan askeri eğitim desteği beklediklerinin de altını çizdi.

El İbadi, resmi temaslar için gittiği Roma'da da "Irak topraklarında, Iraklı olmayan başka güçler istemiyoruz. Bu yılsonuna kadar Irak'taki IŞİD varlığına son vermek istiyoruz" ifadelerini kullanmıştı.

Haber Ara