Dolar

32,5259

Euro

34,7994

Altın

2.430,22

Bist

9.722,09

Irak'ta gazeteciler darp edildi

Irak'ın Süleymaniye kentinde gerçekleştirilen protesto eylemlerinde bazı göstericiler, basın mensuplarına saldırdı.

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-10-09 05:09:38

Irak'ta gazeteciler darp edildi

Anadolu Ajansı'nın haberine göre; Irak Kürt Bölgesel Yönetimi'ndeki (IKBY) 5 büyük siyasi parti, başkanlık krizini ele alan 9'uncu toplantıyı Süleymaniye ilindeki bir otelde gerçekleştirdi. Toplantının yapıldığı otelin önünde bekleyen gazeteciler, bir süre sonra kendilerini gösterilerin içinde buldu. Otelde devam eden toplantıyı protesto eden 150 kişilik grup, gösteriden görüntü almak isteyen basın mensuplarına önce sözlü sataşmada bulundu, sonra saldırdı.

Arasında TRT Kurdi ve Rudaw TV muhabirlerinin olduğu basın mensupları darbedildi. TRT muhabirleri hafif yaralanırken, Rudaw'ın canlı yayın aracı hasar gördü. Basın mensuplarına yönelik saldırıyı önlemek için araya giren polisler, TRT Kurdi'nin kamerasındaki hafıza kartını aldı. TRT muhabirleri, hafıza kartları alındığı için görüntü alamadıklarını dile getirdi.

Olayın şahidi gazeteciler, özellikle Erbil'den gelen basın mensuplarının saldırıların hedefi olduğunu belirtti. Mesut Barzani'nin lideri olduğu Kürdistan Demokrat Partisine (KDP) yakın yerel medya kuruluşu çalışanlarının, göstericilerin saldırısına maruz kaldığı ifade edildi.

Olayla ilgili Kürt bölgesindeki medya sendikalarından henüz bir açıklama yapılmazken, TRT muhabirleri hastahaneye giderek, darbedildiklerine dair rapor aldı.

Haber Ara