Dolar

32,5070

Euro

34,8201

Altın

2.488,09

Bist

9.567,90

Irak'ta DAEŞ'in elinden kaçışlar devam ediyor

Irak'ta DAEŞ'in elinden kaçışlar devam ediyor

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-09-27 20:18:58

Irak'ta DAEŞ'in elinden kaçışlar devam ediyor
Irak'taki terör örgütü DAEŞ'in elinde tuttuğu Kerkük'ün Havice ilçesinden 450 ailenin kaçarak Peşmerge güçlerinin mevzilerine sığındığı belirtildi.

Kerkük Göç ve Göçmenler Dairesi Müdürü Ammar Sabah, sivillerin DAEŞ'in elinde tuttuğu bölgelerden kaçışına ilişkin AA muhabirine yaptığı açıklamada, Havice ve ona bağlı Riyad kasabasındaki civar köylerden yaklaşık 450 ailenin kaçarak Peşmerge mevzilerine sığındığını ifade etti.

Ailelerin gece hava kararınca yola koyulup, uzun ve tehlikeli bir yol kat ederek Kerkük kent merkezine 30 kilometre mesafedeki Peşmerge kontrolündeki Mekteb Halid bölgesine ulaştıklarını kaydeden Sabah, söz konusu ailelerin ön soruşturmaya tabi tutulmasının ardından araçlara bindirilerek bölgedeki iç göçmen kamplarına sevk edildiğini aktardı.

Peşmerge noktasında ulaşan iç göçmenlerin yorgunluktan bitkin düştükleri, DAEŞ'ten kurtuldukları için ise mutlu oldukları gözlendi.

Kampa sevk edilmeden önce Mekteb Halid bölgesinde AA muhabirine konuşan iç göçmen Halaf Muhammed, yaklaşık iki yıldır çok zor günler geçirdiklerini belirterek, artık dayanacak güçlerinin kalmadığını söyledi.

DAEŞ'ten kurtulmak için ölüm tehlikesini göze alarak yakınlarıyla yola koyulduklarını dile getiren Muhammed, "Kaçışımızın engellenmesi için DAEŞ tarafından yol ve arazilere döşenen mayınların arasından geceleyin geçmek zorunda kaldık." dedi.

Her şeye rağmen geri dönmeyi bir kez bile düşünmediklerini aktaran Muhammed, Peşmerge noktasına ulaştıkları zaman yeniden doğmuş bir bebek gibi sevindiklerini belirtti.

Terör örgütü DAEŞ, Haziran 2014'ten bu yana Kerkük'ün Havice ilçesi ve çevresini elinde tutmaya devam ediyor.

Haber Ara