Dolar

32,3367

Euro

35,1738

Altın

2.242,02

Bist

8.718,11

Irak'ta DAES ile mucadele

Irak'ta DAES ile mucadele

9 Yıl Önce Güncellendi

2016-02-08 01:55:53

Irak'ta DAES ile mucadele
Hollanda'nın Irak'ta terör örgütü DAEŞ'e karşı yaptığı hava saldırılarında sivil kayıpların yaşanmış olabileceği belirtildi.

Konuyla ilgili parlamentonun alt kanadı Temsilciler Meclisine bilgi veren hükümet, Hollanda'ya ait F16 uçaklarının şimdiye kadar Irak'ta DAEŞ'e yönelik yaklaşık bin 300 saldırı gerçekleştirdiğini duyurdu.

Bu saldırıların ikisinde sivil kayıpların yaşanmış olabileceğine değinilen açıklamada, bununla ilgili araştırma başlatıldığı kaydedildi. Savunma Bakanlığınca yürütülen araştırmayla ilgili kamu savcılığının da bilgilendirildiği ifade edildi.

Uçaklar belirlenen hedeflere saldırmadan önce de araştırmaların yapıldığı bildirilen açıklamada, buna rağmen sivillerin zarar görmesi halinde gerekli incelemelerin sonunda tazminat ödenebileceği belirtildi.

Hollanda'nın bir yılı aşkındır Ürdün'de konuşlu F16 savaş uçakları, hükümetin kararı doğrultusunda şimdiye kadar sadece Irak'taki hava operasyonlarında görev aldı.

Ancak hükümet bir hafta önce savaş uçaklarının Suriye'deki operasyonlara da katılmasını kararlaştırdı. Meclisin onayından sonra görev alacak Hollanda uçaklarının Suriye'nin doğusunda operasyonlara katılması bekleniyor.

Hollanda, hava operasyonlarının yanı sıra bir yıldan fazladır Irak Kürt Bölgesel Yönetimi güçlerine eğitim veriyor.

Haber Ara