Dolar

32,4607

Euro

34,8070

Altın

2.478,77

Bist

9.530,47

Irak, PKK'nın maaşını kesti mi?

Irak’taki Bağdat yönetiminin PKK’ya verdiği maaşları kestiği iddia edildi.

8 Yıl Önce Güncellendi

2017-02-13 11:26:55

Irak, PKK'nın maaşını kesti mi?

TİMETURK I HABER MERKEZİ

Melahat KEMAL

Iraklı siyasetçi Usame Nuceyfi, Bağdat yönetiminin PKK'ya ve PKK tarafından kurulan Yezidi gruba verdiği maaşları kestiğini açıkladı.

Nuceyfi, Bağdat yönetiminin Türkiye ile varılan anlaşma uyarınca Irak'ta bulunan PKK unsurlarına ve bağlaşıklarına verdiği maaşı kestiğini iddia etti.

2 YILDAN BERİ DÜZENLİ MAAŞ VERİLİYORDU

Irak Savunma Bakanlığı'ndaki bir kaynak 2016 yılının Kasım ayında yaptığı açıklamada PKK unsurları, Sincar dağında Yezidilerin de arasında bulunduğu YBŞ militanlarına askeri eğitim verdiğini belirtmişti.

Irak hükümeti de YBŞ unsurlarına verilen askeri eğitim karşılığında PKK'lılara maaş ödüyordu.

Kaynaklara göre Irak hükümeti, Sinjar dağında bulunan yaklaşık 2.500 Yezidi gence askeri eğitim veren 130 PKK'lıya iki yıldan beri düzenli olarak aylık ödeme yapıyordu.

"PKK SİNCAR'DA KALICI HALE GETİRİLMEYE ÇALIŞILIYOR"

Irak hükümeti, yerel askeri güçlere destek ve eğitim verme görüntüsü altında mali ve askeri destek verdiği PKK'yı Sincar'da kalıcı ve örgütün oradaki varlığını meşru hale getirmeye çalışıyor.

Bağdat hükümetinin, Peşmerge unsurlarına yardım etmekten kaçınarak Iraklı olmayan unsurlara federal bütçeyi kullanarak mali ve askeri destek vermesi Irak meclisindeki Kürt kanat tarafından ciddi bir biçimde eleştirilmişti.

İbadi hükümeti, IŞİD'le mücadele kapsamında ABD başta olmak üzere yabancı ülkelerden aldığı silah desteğini İran destekli Şii militanlar ve PKK'nın çeşitli kollarına dağıtırken yine Peşmerge güçlerine ulaştırmaması da önemli tepkilere yol açmıştı.

İlgili haber için:

http://www.timeturk.com/irak-hukumeti-pkk-ya-maas-oduyor/haber-324569

Haber Ara