Dolar

32,3722

Euro

35,0096

Altın

2.323,69

Bist

9.079,97

Irak Meclis Baskani Cuburi:

Irak Meclis Baskani Cuburi:

9 Yıl Önce Güncellendi

2016-02-10 16:32:16

Irak Meclis Baskani Cuburi:
ak Meclis Başkanı Selim el-Cuburi, Irak Başbakanı Haydar el-İbadi'nin Bakanlar Kurulu'nda yapacağı düzenlemeyi desteklediklerini belirterek, bunun önemli değişimlerin başlangıcı olduğunu ifade etti.

Cuburi, Kerkük kentini ziyaretinde İl Valisi Necmettin Kerim ile bir araya geldi.

Basına kapalı bir şekilde gerçekleşen görüşmede her iki taraf, kentin güvenlik ve idari durumunu ele aldı. Daha sonra Cuburi ve Kerim gazetecilerin sorularını yanıtlamak için kısa bir basın açıklaması yaptı.

Irak Başbakanı İbadi'nin Bakanlar Kurulu'nda yapacağı değişikliğe değinen Cuburi, "Bu konu hakkında şu ana kadar Meclis'e herhangi bir yasa tasarısı sunulmadı ancak yapılacak değişikliği destekliyoruz. Bakanlar Kurulu'nda güçlü şahsiyetlerin olmasından yanayız. Bu, ülkede yapılacak önemli değişimlerin başlangıcıdır" ifadelerini kullandı.

Irak anayasasına göre yapılacak değişikliğin ilk önce meclise sunulması gerektiğini belirten Cuburi, "Bakanlar Kurulu düzenlemesi Meclis'e sunulursa üzerinde hemen oylama yapılacaktır" dedi.

Kerkük Valisi Necmettin Kerim ise Cuburi'nin kente yaptığı ziyaretten memnun olduklarını dile getirerek, "Görüşme sırasında kentin sağlık alanı başta olmak üzere diğer tüm meseleleri ayrıntılı bir şekilde ele alındı" dedi.

Irak Başbakanı İbadi, ülkedeki reformların başarıyla uygulanması için Bakanlar Kurulu'nun yeniden düzenleneceğini duyurmuştu.



VİDEO HABER

İsrail'in Gazze'de bir vahşeti daha görüntülendi!

Haber Ara