Dolar

32,5053

Euro

34,5675

Altın

2.497,66

Bist

9.548,09

Irak Kerkük'te IKBY bayrağının asılmasına tepkiler

ITC Başkanı Salihi:- 'Kerkük Valisi Kerim'in kentteki devlet kurum ve kuruluşlarında IKBY bayrağını astırmasına karşı Türkmen öğrencileri yarın Kerkük Üniversitesi başta olmak üzere kentteki tüm eğitim kurumlarını boykot etmeye çağırdık. Onlar da bunu uygulayacak'- 'Kentte olası bir kan dökülmesinden, yanlış adım atan Kerkük Valisi sorumlu olacak'

8 Yıl Önce Güncellendi

2017-03-26 00:09:43

Irak Kerkük'te IKBY bayrağının asılmasına tepkiler
Irak'ın Kerkük Valisi Necmeddin Kerim'in kentte Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) bayrağı asılması kararına karşı Türkmen öğrencilerin yarın kentteki okulları boykot edeceği bildirildi.

Irak Türkmen Cephesi (ITC) Başkanı Erşet Salihi, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Kerkük Valisi Kerim'in kentteki devlet kurum ve kuruluşlarında IKBY bayrağını astırmasına karşı Türkmen öğrencileri yarın Kerkük Üniversitesi başta olmak üzere kentteki tüm eğitim kurumlarını boykot etmeye çağırdık. Onlar da bunu uygulayacak." dedi.

Valinin söz konusu talimatının yanlış olduğunu vurgulayan Salihi, "Bu, kentte fitne, kargaşa ve daha ciddi sorunlara yol açacak ve Kerküklüler arasındaki barış ile kardeşliği bozacak." ifadesini kullandı.

- "Kerkük'te kan dökülürse sorumlusu validir"

Valinin Kerkük'te kan dökülmesine neden olabileceği uyarısında bulunan Salihi, şunları kaydetti:

'Türkmen siyasi parti ve hareketler olarak, bu yanlış adımın kentte sorunlara sebebiyet vermemesi için Bağdat hükümeti ve ilgili taraflarla (vali) görüşmeler sağlamaya çalışmamıza rağmen bayrak konusunda geri adım atılmadı. Bu tür adımlar, Kerkük'te yakın gelecekte gidişatın kötü olacağının habercisidir. Kentte olası bir kan dökülmesinden, yanlış adım atan Kerkük valisi sorumlu olacak.' diye konuştu.

Haber Ara