Dolar

32,3764

Euro

35,0246

Altın

2.326,54

Bist

9.142,40

İptal edilen KPSS'ye ilişkin ilk dava başladı!

İptal edilen 10 Temmuz 2010'daki KPSS sorularının sızdırılmasına ilişkin ilk dava başladı.

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-10-25 15:30:47

İptal edilen KPSS'ye ilişkin ilk dava başladı!

AA'nın aktardığı habere göre Ankara 2. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya bazı sanıklar ve avukatları ile şikayetçi kurumların avukatları katıldı. Sanık Zerrin Nur İzgübarlar, savunmasında 16 yıldır çeşitli kurumlarda öğretmenlik yaptığını söyledi. İzgübarlar, iddianamede kendisi hakkında sadece 2009 ve 2010 sınavları karşılaştırılarak bir sonuç çıkarıldığını iddia ederek, "2009 ile 2012 yılları arasındaki sınav sonuçlarım incelenirse, aldığım puanların birbirine yakın olduğu anlaşılacaktır" dedi.

İzgübarlar, tekrar edilen sınava girmeme nedeninin bir dershaneyle anlaşma yapması olduğunu savundu. Sanık Derviş Pilavlı da bilirkişi raporu lehine olmasına rağmen dosya kapsamında yargılandığını öne sürdü.

Suçlamaları reddeden Pilavlı, "2009 ve 2010 yıllarında KPSS'ye girdim. Her iki sınavdan da iyi puanlar aldım. 2010'da tekrar sınavı için Ankara'ya gitmem gerekiyordu. Biz İstanbul'da oturuyorduk. Vertigo hastası eşimi bırakıp Ankara'ya gelmedim" ifadelerini kullandı.

Sanık Abdülkadir Demir de 1999'da Marmara Üniversitesi Tarih Bölümü'nden mezun olduğunu aktardı. Demir, çeşitli şehirlerde ve farklı dershanelerde çalıştığını, çalıştığı kurumların FETÖ ile bağlantısının olmadığını söyledi. Kopya iddialarını reddeden Demir, "2011 KPSS puanı ile Sivas Şarkışla'ya atandım. Kopya çekmek gibi bir durum olsa İstanbul, Ankara ya da İzmir gibi şehirlere atanmaya çalışırdım" dedi.

Sanık Yalçın Şimşir de matematik öğretmeni olduğunu ve mezun olduğu dönemde alanındaki atamaların kısıtlı olduğunu anlattı. Matematik bölümünden alımların artması üzerine 2009'dan itibaren 3 yıl boyunca KPSS'ye girdiğini belirten Şimşir, 2011 puanıyla atamasının yapıldığını söyledi. Kopya iddialarını reddeden Şimşir, iddianamede kendisiyle irtibatlandırılan 13 kişinin çalıştığı kurumdan arkadaşları olduğunu söyleyerek, beraatini talep etti.

Sınıf öğretmeni olan sanık Onur Dincel ise iddianamede kendisi hakkında somut delil bulunmadığı savundu. Dincel, diğer şüphelilerle HTS ve baz kaydının da olmadığını kaydederek, "10 Temmuz'daki sınavda 95, tekrar edilen sınavda 92 puan aldım. Bu düşüşte anormal bir durum yok. Suçlamaları reddediyorum, beraatımı istiyorum" şeklinde konuştu.

Sanık Celil Keskin de önceki yıllarda düşük puan almasından ötürü yargılandığını savunarak, kopya iddialarıyla alakasının olmadığını söyledi. 2010 KPSS'de 90 puan aldığını belirten Keskin, "Tekrar edilen sınava girmeme başka ilde olduğu için çalıştığım kurumdan izin verilmedi. İşimi kaybetmemek için ben de sınava gitmedim. Kopya çeksem 2011'deki sınavdan 87 puan alamazdım" diye konuştu.

Sanıklar İlhami Gültekin, Yunus Üresin, Derya Yazıcı, Turgut Keçeli, Abdullah Kocagil ve Yunus Mutluer de savunmalarında kopya iddiaları ve FETÖ üyeliği iddialarını reddetti. Duruşma, sanık savunmalarının alınmasıyla devam ediyor.

 

VİDEO HABER

Sahibinden 16 milyon TL'ye satılık ‘tarihi kilise’

Haber Ara