Dolar

32,5004

Euro

34,6901

Altın

2.496,45

Bist

9.693,46

Interpol'den Rusya'ya ret

Interpol'ün, Rusya'nın Hodorkovskiy için kırmızı bülten talebini reddettiği bildirildi...

9 Yıl Önce Güncellendi

2016-02-12 22:16:46

Interpol'den Rusya'ya ret

Ajanslarda yer alan habere göre; Rusya İçişleri Bakanlığı'nın iflas eden Yukos petrol şirketinin eski sahibi Hodorkovskiy'in uluslararası arananlar listesine alınması için Interpol'e yaptığı başvuru reddedildi.

Interpol, Rus işadamı Mihail Hodorkovskiy için kırmızı bülten çıkarmayacak. 

Moskova Konuşuyor Radyosu'nun haberine göre, Interpol'den alınan mektupta, "Lyon (Frasa) kentindeki İnterpol Genel Sekreterliği, Mihail Hodorkovskiy için kırmızı bültenin çıkarılmadığını teyit edebilir" denildi.

Mektupta, Rusya'nın talebinin Interpol'ün kural ve normlarına uygun olmadığı belirtilirken, "Bu konuda polis işbirliği için Interpol kanalları kullanılamaz. Buna göre talepte yer alan bilgiler İnterpol veri tabanına girilmedi" ifadeleri yer aldı.

'CİNAYETE TEŞEBBÜSTEN ARANIYOR'

Rusya İçişleri Bakanlığı, iflas eden Yukos petrol şirketinin eski sahibi Mihail Hodorkovskiy'in uluslararası arananlar listesine alınması için Interpol'e başvurduğunu açıklamıştı. Rus işadamının Rusya Ceza Kanunu'nun "suça iştirak", "cinayet", "cinayete hazırlık ve cinayet teşebbüsü" maddelerinden arandığı belirtildi. 

Rusya Soruşturma Komitesi, 1998'de öldürülen Nefteyugansk Valisi Vladimir Petuhov'un davasında şüpheli olarak yer alan Hodorkovskiy hakkında Aralık 2015'te uluslararası arama kararı çıkarmıştı. Rusya'nın en büyük petrol şirketlerinden Yukos'un sahibiyken hakkındaki yolsuzluk suçlamaları nedeniyle hapis cezası alan Hodorkovskiy iki yıl önce afla serbest bırakılmıştı.

Haber Ara