Dolar

32,3452

Euro

35,1179

Altın

2.304,07

Bist

9.079,97

İngiltere'nin AB'den ayrılma kararı

İngiltere'nin AB'den ayrılma kararı

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-06-25 00:34:19

İngiltere'nin AB'den ayrılma kararı
Baltık ülkeleri Litvanya, Letonya ve Estonya'nın yanı sıra Gürcistan'dan, Birleşik Krallık'ta dün yapılan referandumda seçmenlerin, ülkenin Avrupa Birliği'nden (AB) ayrılmasına karar vermesine tepkiler geldi.

Litvanya Dışişleri Bakanı Linas Linkevicius, kararla ilgili olarak, "Çok üzücü bir sabah oldu ama karar verildi. Saygı duyulması gerekir." diyerek, ülkesinin, AB ile İngiltere arasında müzakerelere en kısa sürede başlanmasını arzuladığını ve Birleşik Krallık'ın yakın bir ortak kalmasını ümit ettiklerini söyledi.

Letonya Dışişleri Bakanı Edrars Rinkevics de referandum sonucundan endişe duyduğunu ifade ederek, "AB, tarihinde görülmemiş bir olayla karşılaştı. Bizi zor bir dönem bekliyor. Bu karar, Avrupalılar için endişe verici bir alarm oldu." diye konuştu.

Birleşik Krallık'ta yapılan demokratik oylamaya saygı duyduklarını dile getiren Estonya Başbakanı Taavi Röivas de "AB'den ayrılma kararı, kaçınılmaz hayal kırıklığı yaratıyor. AB'yi korumak için Birleşik Krallık'ta yapılan referandumdan sonuç çıkarmalıyız. AB, hepimiz için çok önemlidir." değerlendirmesinde bulundu.

Gürcistan Başbakanı Giorgi Kvirikaşvili de referandumdan çıkan karardan şahsen üzüntü duyduğunu belirterek, Birleşik Krallık halkının kararının, demokratik ve saygı duyulması gereken bir karar olduğunu vurguladı.

Kvirikaşvili, Gürcistan Başbakanlığının resmi sitesinde yayımlanan açıklamasında, "Bu referandum AB'nin dünyada en güçlü siyasi ve ekonomik birlik olduğunu gerçeğini değiştiremez." ifadesini kullandı.

AB'nin daha da güçlendirilmesi ve gelişmesi gerektiğini aktaran Krikaşvili, Avrupa'da yenilenme zamanının geldiğini belirtti.

Haber Ara