Dolar

32,3640

Euro

35,0107

Altın

2.325,50

Bist

9.094,41

İngiltere Dışişleri Bakanı Hammond:

İngiltere Dışişleri Bakanı Hammond:

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-10-04 23:55:49

İngiltere Dışişleri Bakanı Hammond:
İngiltere Dışişleri Bakanı Philip Hammond, "Rusya DAEŞ ile savaşmak istiyorsa aynı anda Esed'i destekleyemez" dedi.

Hammond, iktidardaki Muhafazakar Parti'nin Manchester şehrinde başlayan yıllık kongresinde yaptığı konuşmada, DAEŞ'in oluşturduğu tehlikeye işaret ederek "DAEŞ'i yenmeliyiz ve yeneceğiz. Irak'ta düzenlenen hava saldırılarında İngiltere lider rol oynuyor. Suriye'de ise DAEŞ'e yönelik mesajımız oldukça açık; İngiliz vatandaşlarının yaşamlarını tehdit ederseniz, saklanacağınız yer olmaz. Ne kadar sürerse sürsün, sizi ve alçak ideolojinizi yeneceğiz" diye konuştu.

DAEŞ ile mücadelede Rusya dahil herkesle çalışabileceklerini belirten Hammond, "Ancak Rusya DAEŞ ile savaşmak istiyorsa aynı anda Esed'i destekleyemez. Çünkü Esed, kullandığı varil bombaları ve kimyasal silahlarla DAEŞ'i askere alan çavuş gibidir" ifadesini kullandı.

Rusya'nın Esed'e desteğinin, Suriye'deki muhalifleri DAEŞ'in kollarına iteceğine işaret eden İngiltere Dışişleri Bakanı, "Bu da Putin'in yenmek istediğini söylediği şeytanın güçlenmesi anlamına gelir" dedi.

İngiltere Başbakanı David Cameron da bugün BBC'ye yaptığı açıklamada, Rusya'nın Suriye'deki hava operasyonlarıyla "kasap" Esed'i desteklediğini belirterek Moskova yönetimine "Yönünüzü değiştirin ve DAEŞ'le mücadelede bize katılın" çağrısında bulunmuştu.

İngiliz hükümeti son olarak, Suriye ve Irak'ta DAEŞ ile mücadele çerçevesinde ülkenin askeri kapasitesini artırma kararı almıştı. Bu çerçevede, Kraliyet Hava Kuvvetleri'nin filosundaki insansız hava aracı sayısını artırması bekleniyor.

VİDEO HABER

Sahibinden 16 milyon TL'ye satılık ‘tarihi kilise’

Haber Ara