Dolar

32,5873

Euro

34,7969

Altın

2.497,47

Bist

9.453,80

İngiltere'den Suriye'ye 100 milyon sterlinlik ek insani yardı

İngiltere'den Suriye'ye 100 milyon sterlinlik ek insani yardım

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-09-04 19:07:02

İngiltere'den Suriye'ye 100 milyon sterlinlik ek insani yardı
İngiltere, Suriyeli sığınmacılar için 100 milyon sterlinlik ek insani yardımda bulunacağını duyurdu.

İspanya'nın başkenti Madrid'de temaslarda bulunan İngiltere Başbakanı David Cameron, bugün İspanyol mevkidaşı Mariano Rajoy ile yaptığı görüşmenin ardından basın toplantısı düzenledi.

Cameron, ülkesinin Suriye'ye yaptığı insani yardımın ek 100 milyon sterlin artırılacağını söyleyerek, "Böylece, İngiltere'nin Suriye'ye yaptığı toplam insani yardım 1 milyar sterlini geçti. Bu, İngiltere'nin şimdiye kadar bir insani krize yönelik yaptığı en büyük yardım. Diğer hiçbir Avrupa ülkesi bu destek seviyesine yaklaşamadı" dedi.

Söz konusu ekstra yardımın 60 milyonunun Suriye'deki Suriyelilere destek için harcanacağını belirten Cameron, "Geri kalanı, Suriyeli sığınmacıların bulunduğu Türkiye, Ürdün ve Lübnan olan komşu ülkelere gidecek. İngiltere'nin yardımı, sığınmacıların kaldığı kamplara destek sağlıyor. Eğer biz bunu yapmasaydık, Avrupa'ya doğru tehlikeli yolculuklara çıkmaya çalışanların sayısı çok daha yüksek olurdu" ifadelerini kullandı.

Cameron, söz konusu yardımla, İngiltere'nin Suriye krizine yönelik en fazla insani yardımda bulunan ikinci büyük bağışçı olduğunu kaydetti.

Söz konusu yardımla yerlerinden edilerek Türkiye, Ürdün, Lübnan ve Irak gibi ülkelerde sığınmacı olarak yaşayan milyonlarca Suriyeliye gıda, temiz su, ilaç ve barınak sağlanması bekleniyor.

Haber Ara