Dolar

32,4708

Euro

34,9426

Altın

2.435,60

Bist

9.716,77

İngiltere'den IŞİD açıklaması

İngiltere Savunma Bakanı Michael Fallon, bu hafta parlamentoda IŞİD'e karşı Suriye'de hava saldırıları yapılmasının onaylanmasını istediklerini söyledi.

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-11-29 16:26:18

İngiltere'den IŞİD açıklaması

BBC'de yayınlanan Andrew Marr'ın sunduğu programda bu sabah konuşan Fallon, askeri operasyonun bu hafta parlamentoda onaylanmasını istediklerini ancak askeri operasyon konusunda parlamentodan destek almaya devam etmek zorunda olduklarını ekledi.

Fallon, parlamentodaki evet onayının çıkıp çıkmadığı sorusuyla ile ilgili olarak "Henüz değil, üzerinde çalışıyoruz ve üzerinde çalışmaya devam etmek zorundayız" diye konuştu. Fallon, ayrıca İngiltere'nin Londra, Manchester veya Glasgow gibi kentlerinde Paris'tekine benzer  saldırılarının kolaylıkla meydana gelebileceği konusunda uyarıda bulundu.

Savunma Bakanı, IŞİD güçlerinin mağlup edilmemesinin tehlikeli olacağına vurgu yaparak bir yandan da ana muhalefet lideri İşçi Partili Jeremy Corbyn ve milletvekillerinin Suriye'de hava saldırıları yapılmasına karşı oy vermeleri durumunda, Avam Kamarası'nın bu konuda destek almasının zor olacağını kaydetti. 

Haber Ara