Dolar

32,5780

Euro

34,7940

Altın

2.508,75

Bist

9.693,46

İngiltere'de terör ve aşırılıkla mücadele çalışmaları

İngiltere'de terör ve aşırılıkla mücadele çalışmaları

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-08-28 19:22:11

İngiltere'de terör ve aşırılıkla mücadele çalışmaları
İngiliz hükümeti, terör örgütü DAEŞ'le mücadele kapsamında sosyal paylaşım sitesi Twitter'da, hükümetin bu alanda yürüttüğü çalışmalarının anlatıldığı bir hesap açtı.

Hükümetin terörle mücadele stratejisi kapsamında Twitter'da açılan "@UKAgainstISIL (Birleşik Krallık DAEŞ'e karşı)" isimli hesap, Twitter kullanıcılarına, İngiliz hükümetinin DAEŞ'e karşı verdiği mücadele çerçevesinde neler yaptığını takip edebilme imkanı sunuyor.

Dün hayata geçirilen hesaba, bugün görüntülü bir paylaşımda bulunan İngiliz hükümeti, mesajında, "DAEŞ'in bitirilmesi için kurulan uluslararası koalisyonda İngiltere'nin lider bir rol üstlendiği"ni belirtirken, "DAEŞ'in elinden toprakların alındığını" ve "DAEŞ'e katılarak, savaşmak için bölgeye gitmeyi arzulayan savaşçıların sayısını azaltıldığını" ve "örgütün finansal kaynaklarının kesildiğini" vurguladı.

Sosyal medya uzmanları, 46 binden fazla Twitter hesabının DAEŞ adına kullanıldığını bildiriyor.

İngiltere'den Suriye'ye ve Irak'a seyahat eden İngiliz vatandaşlarının çoğunun DAEŞ saflarında savaşmak için gittikleri tahmin ediliyor.

İngiliz polisi, geçen yıl çoğu Suriye bağlantılı 200'den fazla kişiyi terör şüphesiyle gözaltına almıştı. Ülkede geçen Şubat ayında terör tehdidinin önlenmesine ilişkin "Terörle Mücadele ve Güvenlik Yasası" yürürlüğe girmişti. Bu yasa, İngiliz vatandaşlarının Suriye ve Irak'a gidişlerini önlemek için hazırlanmış ve sınır polisine pasaportlara el koymak gibi daha fazla yetkiler sağlamıştı.

DAEŞ operasyonunun sadece Irak ayağına destek veren İngiliz hükümeti, Suriye'de uluslararası koalisyonun yürüttüğü hava operasyonuna da dahil olmak istiyor. Operasyona onay verecek söz konusu önergenin sonbaharda İngiliz Parlamentosunda oylanması bekleniyor.

Haber Ara