Karakter boyutu : 12 Punto14 Punto16 Punto18 Punto
İnebolu'da ishal salgını
İlçede iki gün önce başlayan salgının nedeni henüz belirlenemedi, hastaneye başvuranların sayısı 336'ya çıktı.
Pazartesi 06.07.2009 - 20:38


Kastamonu'nun İnebolu ilçesinde iki gün önce başlayan ishal salgınına, şebeke suyunun neden olup olmadığı Ankara'daki tahlillerin ardından kesinlik kazanacak.

İki günde çoğunluğu çocuk 336 kişi ishal şikayetiyle hastaneye başvurunca, İlçe Hıfzıssıhha Kurulu bir takım kararlar aldı.

Kurul, ilçenin bir bölümüne su sağlayan 3 kuyudan birinin tamamen kapatılmasına, diğer kuyulardaki klor miktarının da artırılmasına karar verdi.

Ayrıca maddi durumu iyi olmayan vatandaşlara İnebolu Belediyesi tarafından su dağıtımı yapılacak.

Vatandaşlar belediye hoparlöründen yapılan anonslarla şebeke suyunu içme suyu olarak kullanmamaları konusunda sık sık uyarılıyor.



Piyasalar
  Alış Satış
Euro 2,111 2,124
Dolar 1,479 1,488
Sterlin 2,457 2.475
RÖPORTAJ
Anket
Mısır'ın bundan sonra Gazze'ye gidecek yardımlar için sadece Kızılhaç'a izin vermesini doğru buluyor musunuz?

Evet
Hayır
Bilmiyorum


Foto Galeri