Dolar

32,3325

Euro

35,1176

Altın

2.310,95

Bist

9.079,97

Independent internet gazetesi olacak

İngiltere'de tirajı 40 binlere düşen Independent gazetesi, Mart ayından itibaren kağıt baskıya son veriyor.

9 Yıl Önce Güncellendi

2016-02-13 16:05:25

Independent internet gazetesi olacak

Al Jazeera'de yer alan habere göre: İngiltere'de tirajı 40 binlere düşen Independent gazetesi, Mart ayından itibaren kağıt baskıya son veriyor. Independent sadece internet gazetesi olarak yayınlanacağını açıkladı.

Gazetenin sahibi olduğu ESI Media, Independent'in İngiltere'nin dijital yayına geçecek ilk ulusal gazete olacağını duyurdu. Son üç yıl içinde dijital platformda kullanıcısının hızla arttığı gazetenin bir yılda internet izleyicisinin yüzde 33 oranında arttığı ve 70 milyona yakın küresel bazda kullanıcısının olduğu açıklandı. 

Gazete de web sitesinden yayınladığı haberde bu değişimi, "Independent tamament internette yayınlanan ilk ulusal gazete oluyor" ifadesiyle duyurdu. 

"GAZETE ENDÜSTRİSİ DEĞİŞTİ"

Gazetenin sahibi Evgeny Lebedev, gazete endüstrisinin değiştiğini ve bu değişimi okuyucuların belirlediğini belirterek 'onlar bize geleceğin dijitalde olduğunu gösterdi. Bu yolla hem itibarlı Independent gazetesinin ismini korumuş olacağız hem de daha kaliteli içerik için yatırım yapabileceğiz' diye konuştu.

30 yıl önce yayın hayatına başlayan gazetenin sahibi ESI Media, gazetenin pazar günleri çıkan baskısı Independent on Sunday'in internet yayınına geçeceği tarihi 20 Mart, Independent'ın ise 26 Mart olarak açıkladı.

Şu anda traji 40 bin dolayında olan gazetenin 75 çalışanını da işten çıkarması bekleniyor.

Haber Ara