Dolar

32,3369

Euro

35,1967

Altın

2.247,91

Bist

8.718,11

İncil’de şiddet iki kat

Bir yazılım mühendisi Kur’an-ı Kerim ile İncil’i hangisinin daha çok şiddet içerdiği sorusundan yola çıkarak karşılaştırdı.

9 Yıl Önce Güncellendi

2016-02-11 09:41:04

İncil’de şiddet iki kat

TİMETURK I HABER MERKEZİ
Melahat KEMAL

Yazılım mühendisinin karşılaştırması sonucunda İncil'de öldürme ve tahrip etme kelimelerinin Kuran'ı Kerim'e göre çok daha sık geçtiği sonucu ortaya çıktı.

Mühendis Tom Anderson, kutsal kitapların hangisinin daha çok şiddet içerikli olduğunu tespit etmek için bir yazılım geliştirdi.

Anderson geliştirdiği yazılımın çıkış noktasını şöyle açıkladı “Bu proje son zamanlarda ‘terörizm'in İslami köktencilik ile bağlantılı olup olmadığı etrafında yaşanan tartışmalardan hareketle İslam'ın diğer dinlerle karşılaştırmak amacıyla ortaya çıktı”.

Odin Metni adını verdiği ve metin analizlerine dayalı yazılımda Anderson, Eski ve Yeni Ahit'in yeni uluslararası versiyonunu ve Kur'an-ı Kerim'in 1957 basılmış İngilizce mealini kullandı.

Yazılımın üç kutsal metni tarayıp analiz etmesi sadece iki dakika sürdü.

Analiz sonucunda Eski Ahit, Yeni Ahit'ten daha şiddet içerikli iken Kur'an-ı Kerim'den iki kat daha fazla şiddet içerikli olduğu sonucuna varıldı.

Anderson analizini “Üç kutsal kitap arasında en şiddet içerikli olan Eski Ahit” açıklaması ile özetlerken “Öldürme ve tahrip Yeni Ahit'te Kur'an-ı Kerim'den açık bir biçimde daha fazla geçerken, Eski Ahit'te bu konulardan bahis Kur'an-ı Kerim'in iki katı” dedi.

Aslı businessinsider'da yayınlanan makale Melahat Kemal tarafından Timeturk için Türkçe'ye çevrilmiştir.

Haber Ara