Dolar

32,5604

Euro

34,8834

Altın

2.428,01

Bist

9.645,02

İmar, mimar, istismar!

İftar masası üzerinden Cumhurbaşkanı’na saldıran Mimarlar Odası’nın oyunu deşifre oldu.

10 Yıl Önce Güncellendi

2015-07-07 14:47:21

İmar, mimar, istismar!

Son günlerde, görevi ülkenin önünü açarak kalifiye mimarların yeteneklerini zenginleştirmesi olan Mimarlar Odası'nın ülkeyi yönetenlere "iftar masası" üzerine saldırdığına şahit olduk. Esas mesleğine kafa yormak yerine; Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ndeki tabak, çanak ve masa işlerinden sorumlu olduğunu zanneden bu odayla ilgili çeşitli iddialar gündemde.

İslam karşıtlığı mı, Erdoğan düşmanlığı mı?

Gerçek Hayat Dergisi'nin bu haftaki kapağında yer alan habere göre; Mimarlar Odası Yönetim Kurulu Üyesi Ali Hacıalioğlu, Mimarlar Odası Ankara Şube Başkanı Tezcan Karakuş Candan'ın, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'yle ilgili sarfettiği "O iftarda/mekanda alınan nefes bile hukuksuz" sözlerinin bir İslam karşıtlığına mı, yoksa Erdoğan düşmanlığına mı karşılık geldiği sorusu üzerine tam 3 farklı cevap verdi.

Hacıalioğlu, önce, sorunun muhatabının Tezcan Hanım olduğunu ifade ederken ve "Ben cevap veremem" dedi. Hacıalioğlu, Atatürk Orman Çiftliğin'nin kendilerine göre hukuksuzca ele geçirilmiş olması karşısında bir savaş verdiklerini ve bu savaş dolayısıyla böyle söylemlerin "doğal" olduğunu ifade etti.

"Arkadaşlarımızın sözlerinin sonuna kadar arkasındayız" diyen Hacıalioğlu, ısrarla Atatürk Orman Çiftliği arazisinden bahsetti. Her soruya "A.O.Ç." diye başlayan cümlelerle cevap verdi. Mimarlar Odası'nın asıl hazımsızlığının, milletin adamı Erdoğan'ın halkın oylarıyla Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ne çıkmış olması.

Mimarlar odası ve ferahfeza restoran'ın akıbeti

Hacıalioğlu, Beyoğlu Belediyesi'nden ruhsatlı olduğunu iddia ettiği Ferahfeza Restoran'la ilgili, binada kaçak bir yapı ve bölümün asla yer almadığını söyledi. Hacıalioğlu, buna karşın, Beyoğlu Zabıta birimlerinin iki gündür yaptığı teftişlerden duyduğu rahatsızlığı "Ayıp değil mi, yazık değil mi?" şeklinde öfkeyle dışa vurdu. Gerçek Hayat Dergisi, son sayısının kapak dosyasında şu ifadelere yer verildi: "Ferahfeza Restoran'a giriş yaptığımız saatlerde, mekânda yoğun bir tadilat çalışması sürüyordu. Bu tadilat çalışmasını restoranı hukuki sınırlara çekmek adına belediye görevlilerinin dikte edip etmediğiyle ilgili elimizde maalesef bir veri yok. Ferahfeza Restoran'ın işletmecisinin aşağıdaki (Yönetim katını kastederek) iskânsız olduğu iddia edilen bölüm/katla ilgili sorunu kendisinin de yaşadığını, yeniden iskan alma zorunluluğu karşısında kendisinin geri adım atıp, yapacağı işten vazgeçtiğini anlattı. 4. katla 5. kat arasında apaçık bir söylem farkı vardı yani Mimarlar Odası'nda. Belgenin aslını Ferahfeza Restoran yöneticisinden talep ettiğimizde iletişim numaralarımız ve mail adreslerimiz alındı. Ancak, herhangi bir geri dönüş yapılmadı. 5. kattaki Ferahfeza Restoran'ın kaçak olduğunu söylemek için henüz erken, ancak yaşananlar burnumuza kötü kokuların gelmesine neden oldu. Önümüzdeki günlerde, hem TMMOB Yönetim Binası, hem de Ferahfeza Restoran'la ilgili detayların açığa çıkacağından eminiz."

Haber Ara