Dolar

32,3294

Euro

35,0797

Altın

2.299,00

Bist

8.987,23

İlkel kamp tahliye ediliyor

Dünyanın en kötü şartlara sahip olan sığınmacı kampı Jungle tahliye ediliyor.

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-10-23 22:50:30

İlkel kamp tahliye ediliyor

Valilik, operasyonu takip edebilmek ve basın merkezini kullanmak için  dünyanın her yerinden yaklaşık 400 gazetecinin akredite olduğunu bildirdi. Gazeteciler, bugün Calais kentinin bağlı olduğu Pas-de-Calais Valiliği  tarafından yapılan basın toplantısının ardından, sığınmacıların yarınki tahliye  sonrasıda kalacağı geçici sığınma merkezini gezdi.

Sığınmacılar, yarın Sabah saatlerinden itibaren, büyük bir hangarda  dönüştürülen 3 bin metrekarelik geçici bir merkeze yerleştirilecek. Merkeze gelen sığınmacıların ilk etapta aileler, çocuklar, tek  bireyler ve kırılgan gruplar olarak kategorilere ayrılacağı ve her kategorinin  merkezin farklı yerlerinde konaklayacağı kaydedildi.

Kampta yaklaşık 7 bin sığınmacı olduğu tahmin edilirken  yarın,  sığınmacıların geçici sığınma merkezindeki işlemlerinden sonra, 60 otobüsle  ülkenin çeşitli bölgelerine götürüleceği de ifade edildi.

SIĞINMACILAR OTOBÜSLERE SIĞMADI

Otobüslere sığmayan sığınmacıların ise geçici olarak sığınma  merkezinde geceyi geçirebileceği bildirildi.

Jungle'ın hemen yakına kurulan geçici konaklama merkezinde sağlık  ekipleri ve sivil güvenlik yetkilileri de olası bir duruma karşı hazır bulunacak.

SALI GÜNÜ YIKIM BAŞLAYACAK

Tahliyenin ilk gününde herhangi bir yıkım işlemi öngörülmüyor. Ancak  salı günü, kamp boşaltıldıktan sonra çadırlar ve konteynerlerin yıkımı  başlayacak.

Jungle'dan geçici sığınma merkezine giden sığınmacılar, 80 bölgede  bulunan 167 ana sığınmacı merkezine gönderilecek. Sığınmacılara 2 bölge seçeneği  sunulacak ve birini seçmesi istenecek. Sığınmacı merkezlerinde 3 öğün yemek ve sağlık hizmeti sunulacak.Fransa'ya sığınma başvurusunda bulunan sığınmacılar ise aileler ve tek  bireyler olmak üzere 2 farklı merkezde ağırlanacak.

SAAT 09:00'DA BAŞLAYACAK

Yarın sabah Fransa saatiyle 08.00'de (TSİ 09:00) başlayacak tahliyede bin 250  polis veJandarma görev yapacak. Güvenlik güçleri, valiliğin onay verdiği dernekler ve akredite  gazeteciler dışında kampa kimseyi sokmayacak.

Haber Ara