Dolar

32,3307

Euro

35,0310

Altın

2.282,61

Bist

8.974,69

'İlk düşüncemiz Turgutlu'daki maçı kazanmak'

'İlk düşüncemiz Turgutlu'daki maçı kazanmak'

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-10-01 11:34:21

'İlk düşüncemiz Turgutlu'daki maçı kazanmak'
ALİ KORKMAZ - 2017 Erkekler Avrupa Şampiyonası Elemeleri 3. etap ilk maçında yarın Portekiz'le karşılaşacak A Milli Takım'ın taptanı Ulaş Kıyak, "İlk düşüncemiz Turgutlu'daki maçı kazanmak" dedi.

AA muhabirinin sorularını cevaplayan Ulaş Kıyak, Avrupa Voleybol Şampiyonası için mücadele ettikleri 2. tur E Grubu'nda Turgutlu'da aldıkları sonuçlarla şampiyonaya katılma şansını yüzde 60 oranında kaçırdıklarını söyledi.

Turgutlu'da en önemli rakipleri Hollanda karşısında 3-1 kazanabilecekleri maçı 3-2 kaybettiklerini hatırlatan Ulaş, "O maçı kazanmış olsak, grupta son karşılaşmaya çıkmadan liderliğimizi garantileyecektik. Ancak öldürmeyen şey güçlendirir, turu geçemedik ama bazı eksiklerimizi gördük." dedi.


- Rakip Portekiz


Ulaş Kıyak, Hollanda'nın kritik yerlerde daha az hata yaptığını ve Avrupa Şampiyonası'na katılma şansını 3. tura bıraktıklarını belirterek, şöyle konuştu:

"3. turda Portekiz'le eşleştik. Onlarla iki maç oynayacağız, her müsabakada alacağımız puana göre Avrupa Voleybol Şampiyonası'na katılan takım belli olacak.
İlk düşüncemiz Turgutlu'daki maçı kazanmak. Amacımız burada 3 puanlı bir galibiyet almak. İlk olarak bunu gerçekleştirmek için uğraşacağız, bunu başarabiliriz. Şayet rakibimizi 3-0 veya 3-1 yenersek, orada alacağımız 2 set bile bizi Avrupa Voleybol Şampiyonası'na taşıyacak."


- Genç oyuncular


Uzun süredir altyapılarda mücadele eden ve geçen sene 23 Yaş Altı Takımı'nda yer alan birkaç oyuncunun A Milli Takım'a dahil olduğunu kaydeden Ulaş Kıyak, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Tecrübeli oyuncularla iyi bir uyum oluştu. Dostluk ve arkadaşlık da üst düzeyde. Bu sahaya da yansıyor ve güzel voleybol oynuyoruz. Yabancı sayısı biraz aşağıya çekilse genç oyuncuların takımda aldıkları süreler artabilir. Şayet bu olursa, genç oyuncular milli takımda tecrübe kazanmak yerine tecrübeli olarak milli takımda yer alacak."


- Taraftar desteği


Ulaş, 2. eleme turunda Hollanda'da oynadıkları maçlarda sporseverlerin çok güzel bir atmosfer oluşturduğunu dile getirerek, "Uzun süredir böyle bir atmosferi yaşamamıştım. Samsun'da iki yaz önce böyle bir taraftar önünde maça çıkmıştım. Turgutlu'daki salon biraz daha küçük ve akustiği çok güzel, kırmızı-beyaz çok güzel gözüküyor. Bizi desteklemeye gelenlerle ve alnımızın akıyla, güzel bir skorla avantaj elde etmek istiyoruz." diye konuştu.


- Kulüp kariyeri


Bu sezon Ziraat Bankası'nda forma giyeceğini hatırlatan Ulaş Kıyak, "Hedefleri olan bir takım. Benim için yeni bir takıma gitmek heyecan verici, oyuncu arkadaşlarımı tanıyorum ama yeni bir çatının altında buluşmak heyecan veriyor. Elemelerden sonra takımla çalışmalara başlayacağım." diye görüş belirtti.


- Portekiz eşleşmesi


2017 Avrupa Voleybol Şampiyonası 3. tur ilk maçında Türkiye ile Portekiz arasındaki müsabaka yarın saat 16.00'da Turgutlu'daki Yıldırım Beyazıt Spor Salonu'nda oynanacak. Karşılaşmanın rövanşı 9 Ekim Pazar günü Portekiz'de oynanacak.

Maçların sonucuna göre rakibine üstünlük kuracak ekip, 2017'de Polonya'da düzenlenecek Avrupa Voleybol Şampiyonası'na katılma hakkı elde edecek.

İki maç sonundan olası eşitlik halinde galip takımı altın set belirleyecek.



Haber Ara