Dolar

32,3980

Euro

35,1997

Altın

2.324,72

Bist

9.079,97

İlahiyatçı Yazar Prof. Dr. Emin Işık: 'Medeniyetin ruhu kültürdür'

'Mevlana'dan Öğütler' programında kültür ve medeniyet ilişkisinden bahseden İlahiyatçı Yazar Prof. Dr. Emin Işık, 'Medeniyetin ruhu kültürdür. Bedenimizi ruh, medeniyetleri de kültür ayakta tutar' dedi.

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-10-21 15:43:56

İlahiyatçı Yazar Prof. Dr. Emin Işık: 'Medeniyetin ruhu kültürdür'
"Mevlana'dan Öğütler" programında kültür ve medeniyet ilişkisinden bahseden İlahiyatçı Yazar Prof. Dr. Emin Işık, "Medeniyetin ruhu kültürdür. Bedenimizi ruh, medeniyetleri de kültür ayakta tutar" dedi.

İlahiyatçı Yazar Prof. Dr. Emin Işık, Esenler Belediyesi Kültür İşleri Müdürlüğü'nün düzenlediği "Mevlana'dan Öğütler" programı kapsamında Dr. Kadir Topbaş Kültür Sanat Merkezi'nde bir sohbet gerçekleştirdi. "Mevlana'dan Öğütler" programının Yusuf Has Hacip Kültür Sanat Sezonu'ndaki ilk dersinde geçtiğimiz sezon olduğu gibi Hz. Mevlana'nın eseri Mesnevi üzerine konuşuldu.

Bu çağ bize ne verdi?

Prof. Dr. Emin Işık, bu çağın insanlara maddi şeylerin dışında bir katkısı olmadığını belirterek, "Cahilin ilahı olmaz, putu olur. İnsan sevdiği şeyi put ediniyor. Cahilin dini veya partisi de olmaz, putu olur. Put, uğruna öleceğin kutsal şey manasına gelir. Hz. Mevlana, Şems üzerinde duruyor. Şems-i Tebrizi'nin ruhları aydınlatan o çağın güneşi olduğunu söylüyor. Bu çağ ve medeniyet bize hiçbir şey vermedi. İnsanlık adına; ruh dünyamıza, aşk dünyamıza, maneviyat dünyamıza, ahlak, edep gibi hiçbir şey vermedi ve programında da yoktur. Bu çağ bize maddi şeyler verdi" diye konuştu.

"Medeniyetin ruhu kültürdür"

Kültür ve medeniyet ilişkisine dikkat çeken Işık, şunları aktardı: "Kültür, insanı geliştiren değerler toplamıdır. Medeniyet, çevreyi güzelleştiren şeylerdir. Medeniyetin ruhu kültürdür. Bedenimizi ruh, medeniyetleri de kültür ayakta tutar. Kültür, medeniyeti yaratır. İbadet bir kültür işi olduğu gibi cami bir medeniyet eseridir. Kültürü olan insanların devleti olur."
VİDEO HABER

İsrail'in Gazze'de bir vahşeti daha görüntülendi!

Haber Ara