Dolar

32,3657

Euro

34,9677

Altın

2.325,64

Bist

9.135,30

İkinci Uludere planı ortaya çıktı

Darbecilerin, kalkışmadan bir hafta önce Uludere benzeri bir katliamla Türkiye’de kanlı toplumsal olayların fitilini ateşlemek için plan yaptığı ortaya çıktı. Sivillerin bombalanması emrini Kurmay Albay Mustafa Ertürk verdi. Emre direnen yüzbaşı planı bozdu. Eğer plan başarılı olsaydı o madende çalışan 40’dan fazla sivil katledilecekti..

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-07-29 09:08:14

İkinci Uludere planı ortaya çıktı

Yeni Şafak'tan Cihat Arpacak'ın haberine göre, 15 Temmuz darbecilerinin, toplumda provokason ve karışıklık çıkması için kalkışmadan bir hafta önce Batman'da ikinci bir Uludere faciası tertiplediği ortaya çıktı. Planın başında, darbe girişimini devam ettirmek için Konya 3. Ana Jet Üssü'ndeki FETÖ mensubu pilotlara “Kalkışa hazır olun” talimatı gönderen Kurmay Albay Mustafa Ertürk vardı. Güneydoğu'da terör örgütü PKK'ya karşı yürütülen operasyonlar kapsamında il il çıkarılan askeri planlar arasında Batman Şehir Merkezi'ni PKK eylemlerine karşı koruma planı da bulunuyordu.

PKK DİYE SİVİLLERİ BOMBALATACAKTI

Ancak Batman'da halkın PKK provokasyonlarına alet olmaması ve şehirde hendeklere izin vermemesi üzerine bu planın uygulanmasına gerek duyulmadı. 15 Temmuz darbe girişiminden yaklaşık 1 hafta önce, göstermelik bir istihbaratla Batman şehir merkezi yakınlarında PKK hareketliliğinin tespit edildiği söylendi ve askeri harekatın başlaması talimatı verildi.

40 MADEN İŞÇİSİNİ KATLEDECEKLERDİ

Plan gereği, Konya 3. Ana Jet Üssü'ne kayıtlı uçakların Batman üzerinde sorti yapıp askeri istihbaratın verdiği hedefleri vurması gerekiyordu. İstihbaratın belirlediği göstermelik hedeflerden biri Batman şehir merkezi yakınlarında sivillerin çalıştığı maden işletmesiydi. İddiaya göre, maden PKK'lı teröristler tarafından basılmıştı ve üslenme ve barınma yeri olarak kullanılıyordu.

EMRE UYMADI KATLİAMI ÖNLEDİ

Albay Mustafa Ertürk istihbaratı Yüzbaşı Faruk Karaaslan'a iletti ve askeri plan çerçevesinde madenin bombalanması talimatını verdi. İddialara göre Karaaslan yaptığı çalışmada maden ve çevresinde bir terörist hareketlilik gözlemlemedi ve madenin bombalanması emrine uymadı. Eğer plan başarılı olsaydı o madende çalışan 40'tan fazla sivil işçi katledilecekti.

İÇ SAVAŞIN TOHUMUNU EKTİLER

Bombalama baskılarının sonuç vermesi halinde yaşanan sivil can kayıpları üzerine büyük bir provokasyon başlatılacaktı. Başta Batman olmak üzere PKK provokasyonlarının yaşanmadığı diğer il ve ilçelerde toplumsal olaylar yaşanacak ve büyük şehirlerde de geniş kapsamlı ve kanlı ayaklanmalar başlatılacaktı.

KATLİAM TALİMATI VEREN TUTUKLANDI

Sivillerin çalıştığı madenin bombalanması talimatını veren Albay Mustafa Ertürk de darbe girişimi sonrası Konya'da gözaltına alındı. Ertürk, darbenin ilk ayağının başarısız olması üzerine emrinde görevli pilotlara Savaş Çağırma Planı gönderdiği ve “Kalkışa Hazırlanın” talimatı verdiği ortaya çıktı.

VİDEO HABER

Sahibinden 16 milyon TL'ye satılık ‘tarihi kilise’

Haber Ara