Dolar

32,5967

Euro

34,8303

Altın

2.503,68

Bist

9.460,67

İki bakanlıktan orman köylülerine daha ucuz hayvan dağıtma kararı

Milliyet'ten Abdullah Karakuş bugünkü köşesinde Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu ile Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik'in orman köylülerine daha ucuz hayvan dağıtma kararı aldığını yazdı.

7 Yıl Önce Güncellendi

2017-06-24 13:51:47

İki bakanlıktan orman köylülerine daha ucuz hayvan dağıtma kararı

TIMETURK | HABER MERKEZİ

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu ile Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, 7 milyon orman köylüsünü ilgilendiren yeni bir adım atma kararı aldı. Haberi köşesinden duyuran Karakuş, Tarım Bakanlığı özellikle damızlık büyükbaş ile küçükbaş hayvan alımı yapacağını, Orman Bakanlığı ise bu damızlık hayvanları 5 yıl faizsiz ana para ödemeli orman köylülerine dağıtacağını belirtti.

İşte yazının ilgili bölümü:

Tarım Bakanlığı özellikle damızlık büyükbaş ile küçükbaş hayvan alımı yapacak. Orman Bakanlığı ise bu damızlık hayvanları 5 yıl faizsiz ana para ödemeli orman köylülerine dağıtacak. Hayvan alımını Tarım Bakanlığı yaptığı için de hayvanlar orman köylülerine daha ucuza verilmiş olacak.

İki bakan ile birlikte geçtiğimiz günlerde özel uçakla Şanlıurfa'ya gittim. Bakan Eroğlu, orman köylülerine yönelik yaptıkları hayvan dağıtım projesini anlatınca Bakan Çelik, “Ben daha ucuza alırım hayvanları. Bu projeyi birlikte yapalım. Ama daha çok damızlık verelim ki hayvanları hemen kesmesinler” dedi.

Bunun üzerine iki bakan orman köylülerine birlikte daha ucuz hayvan dağıtma kararı aldı.

1 aileye 30 koyun bir koç veya 2-5 arası da büyükbaş hayvan dağıtılacak. 1 yıl içinde 150 milyon TL'lik hayvan dağıtılması planlanıyor.
Orman Bakanlığı kovanlı arı dağıtımında ise yüzde 20'sini hibe veriyor ve ana borcun geri kalanını yine 5 yılda faizsiz alıyor.

Haber Ara