Dolar

32,4766

Euro

34,9344

Altın

2.435,17

Bist

9.716,77

IKBY: PKK Kürdistan'dan çekilmelidir

IKBY Başkanı Mesut Barzani'nin ofisinden yapılan açıklamada, 'PKK, sivillerin kurban haline gelmemesi için savaşı Kürt bölgesinden uzak tutmalıdır' denildi.

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-08-01 15:07:43

IKBY: PKK Kürdistan'dan çekilmelidir

Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi Başkanı Mesut Barzani'nin ofisi PKK'dan bölgesel yönetim topraklarını tek etmesini istedi. Ofisin yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verildi;

"PKK, Türk jetlerinin operasyonlarından sivillerin zarar görmemesi için Irak Kürdistan'ından çekilmelidir. PKK, sivillerin kurban haline gelmemesi için savaşı Kürt bölgesinden uzak tutmalıdır.

Mesut Barzani'nin danışmanı Kifah Mahmud da yaptığı açıklamada "PKK'nın bölgese askeri unsurları olmasaydı, Türkiye sivil bölgeleri bombalamazdı" dedi.

Mahmud ayrıca "Irak ve Türkiye hükümetleri arasında yapılmış, bir saldırı durumunda Türk güçlerinin Irak'a girmesine izin veren bir anlaşma var. Bu yüzden PKK buradan çıkmalı." dedi.

Saddam Hüseyin döneminde imzalanan ve hâlâ geçerli olan bu anlaşmaya göre, her iki ülkenin PKK saldırıları karşısında 15 km sınırı geçerek sıcak takip ve karşı saldırı yapma imkânı var.

Haber Ara