Dolar

32,5207

Euro

34,7292

Altın

2.497,87

Bist

9.524,59

IKBY'den Irak Dışişleri Bakanı'na sert kınama

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi tarafından yapılan açıklamada Irak Dışişleri Bakanı İbrahim Caferi, sert bir dille eleştirildi.

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-10-22 08:57:35

IKBY'den Irak Dışişleri Bakanı'na sert kınama

IKBY tarafından yapılan açıklamada  “Kürt Bölgesi hükümeti, son zamanlarda yersiz politikalar izleyen Irak Dışişleri Bakanı İbrahim Caferi'nin, tekçi politikalarını ve Kürdistan'ın ödediği bedelleri görmezden geldiği tavrını sert bir dille eleştiriyor.” denildi.

Bunun ilk olmadığı ve diğer bazı Iraklı yetkililerinde bu tür sorumsuz davranışlar sergilediği aktarılan açıklamada, Koalisyon ülkelerine çağrıda bulunuldu ve bundan böyle sorunların çözümünde asıl taraflardan biri olan IKBY ile doğrudan iletişime geçmeleri istenildi. Özelikle IŞİD ile mücadele ve göçmen sorunuyla ilgili konularda kimsenin aracılığı olmadan doğrudan IKBY ile bağlantıya geçilmesi de talep edildi.  

Irak ve Fransa'nın öncülüğünde Paris'te Perşembe günü Musul'un geleceğinin tartışıldığı ve 20 ülkenin katıldığı bir konferans düzenlendi ancak Irak ve bölgenin güvenliliği için DAİŞ ile savaşan Kürdistan hükümeti, bu konferansa davet edilmedi.

IKBY imzalı açıklamada, “İki yıldan bu yana mücadeleye destek ve kurban veren Kürdistan Bölgesi hükümeti olarak Irak Dışişleri Bakanlığı yetkililerini şiddetle kınıyoruz” denildi ve IKBY'nin, IŞİD'e ağır ve ölümcül darbeler vurarak geniş bir bölgeyi teröristlerden temizlediği ifade edildi.

“Federal Irak hükümeti ve Dışişleri Bakanlığı, IŞİD ile mücadelede onca bedel veren Kürdistan'ın bu konferansa katılmasını ısrarla istemiyor.” ifadesi kullanılan açıklamada, Koalisyonun bu konuda duyarsız kalmaması gerektiği vurgulandı.

Açıklama, “Irak hükümetini, kimsenin çıkarına olmayan bu tekçi yaklaşımlardan vazgeçmeye çağırıyoruz.” denilerek bitirildi.

Haber Ara