Dolar

32,4958

Euro

34,6209

Altın

2.477,67

Bist

9.611,97

IKBY'deki ekonomik kriz

IKBY'deki ekonomik kriz

9 Yıl Önce Güncellendi

2016-02-07 21:11:20

IKBY'deki ekonomik kriz

KERKÜK/SÜLEYMANİYE - Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) tarafından maaşları ödenen Kerküklü öğretmenler, ekonomik kriz nedeniyle maaşlarının yarı yarıya düşürülmesini protesto etti.

Kerküklü öğretmenler, maaşlarındaki kesintiyi protesto için Öğretmenler Birliği Şubesi önünde toplanarak çalışmayı reddetti.

Öğretmenler Birliği Şubesi Başkanı Kamuran Ali, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bölgedeki ekonomik krizin farkında olduklarını ancak maaşlarından yarı yarıya kesinti yapılmasını kabul etmediklerini belirterek, "Bizim talebimiz yüzde 20 civarında bir kesinti yapılması. Eğer maaşlarımız istediğimiz oranda verilmezse greve gideceğiz" ifadelerini kullandı.

Protesto eylemine katılan öğretmenlerden Muhammed Celil ise sorunun çözülmesi için birkaç defa yetkililerle bir araya geldiklerini ancak herhangi bir adım atılmadığını ifade ederek, "Ekonomik krizin farkındayız ancak maaşlarımız kesilerek krizin çözülmeye çalışılması doğru değil" dedi.

- Süleymaniye'de sağlık çalışanları işi boykot etti

IKBY'nin Süleymaniye kentindeki sağlık çalışanları da Bakanlar Kurulu tarafından maaş kesintisine gidilmesini protesto etmek için bir araya geldi.

Hükümetin çıkardığı yeni kararı kabul etmediklerini belirten sağlık çalışanları, maaşları tam olarak ödenmediği takdirde greve gidecekleri uyarısında bulundu.

Süleymaniye Hastanasi önünde toplanan sağlık çalışanları "maaşlarımız nerede" yazılı pankart taşıyarak hükümetten maaşlarının tam ödemesini istedi.

Süleymaniye Trafik Müdürlüğüne bağlı bazı polisler de kent merkezindeki 60'lık Caddesi'ne çıkarak maaşlardaki kesintiyi protesto etti.

- Erbil'de öğretim üyeleri protestosu

Erbil kentinde de Salahaddin Üniversitesindeki bazı öğretim görevlileri maaş kesintisini protesto için yolu trafiğe kapattı. Öğretim görevlileri, maaşlarının tam ödenmemesi durumunda önümüzdeki hafta greve gideceklerini belirtti.


Haber Ara