Dolar

32,5004

Euro

34,6901

Altın

2.496,45

Bist

9.693,46

İhvan: Artık öfkeyi kontrol edemeyiz

Mısır'ın başkenti Kahire'de Mısır Ordusu ve Mısır Polisi'ne bağlı özel timlerin dokuz İhvan-ı Müslimin yöneticisini katletmesine yönelik tepkiler büyüyor.

10 Yıl Önce Güncellendi

2015-07-01 22:25:48

İhvan: Artık öfkeyi kontrol edemeyiz

Dokuz Müslüman Kardeşler yöneticisinin evlerinde infaz edilmesine İhvan-ı Müslimin Hareketi'nin tepkisi sert oldu. "Liderlerimizin katledilmesi, önüne geçemeyeceğimiz bir öfke dalgası başlatacak" ifadelerinin yer aldığı açıklamada, Abdulfettah Sisi liderliğindeki darbe yönetimi üstü kapalı bir şekilde tehdit edildi.

Öte yandan Sina'daki olayların büyümesi ve Mısır Ordusu'nun bölgede kontrol kaybettiği gün böyle bir saldırı düzenlemesinin ardından Mısır medyasında Müslüman Kardeşlere karşı açık bir saldırı kampanyası başlatıldı. Mısır halkına Müslüman Kardeşler üyelerini hedef gösteren televizyon yayınlarına ek olarak Mısır Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'nin bir an önce idam edilmesini isteyen televizyon yorumcularının sözleri de sosyal medyada sıkça paylaşılıyor.

Mısır'da Müslüman Kardeşler Hareketi mensupları ile darbe yanlıları arasındaki gerilimin bir iç savaş tehlikesi doğuracak raddeye geldiği uzmanlar tarafından dile getirilirken Mısır'daki olaylarla ilgili henüz uluslararası toplumdan herhangi bir ses yok.

Haber Ara