Dolar

32,5258

Euro

34,7471

Altın

2.490,46

Bist

9.524,59

İHH’dan Yemen’de kapsamlı yardım çalışması

İHH İnsani Yardım Vakfı, Yemen'de geçtiğimiz hafta başlattığı acil yardım programı kapsamında ülke genelinde binlerce aileye gıda, hijyen paketi ve bebek maması ulaştırdı.

8 Yıl Önce Güncellendi

2017-04-04 12:17:40

İHH’dan Yemen’de kapsamlı yardım çalışması

İç çatışmaların yaşandığı Yemen'deinsani durum sinyal veriyor. Halen çatışmaların devam ettiği ülke genelinde 18,8 milyon insan yardıma muhtaç durumda.Açlıkla mücadele edilen ülkede kötü beslenmeden ötürü çocuklar yaşamlarını kaybederken acil olarak gıda yardımına ve temizlik malzemelerine ihtiyaç duyuluyor.

Acil yardım kapsamında Yemen'e giden İHH ekibi; Sana,Taiz,Aden,Dali,Cevf,Hadramevt,Şebve ve Marib şehirlerinde 4 bin 725 aileye gıda malzemesi, bin 249 aileye hijyen paketi, 2 bin 375 aileye de bebek maması dağıttı.

unnamed (2)_8

Yardımlar ihtiyaç sahiplerine ulaştırıldı

Ekipte yer alan İHH Ortadoğu Masasında görevli Umut Bilgin, insani yardımların Yemen'deki ihtiyaç sahiplerine ulaştırılmasında destek olan tüm kesimlere teşekkür ederek, "Yemen'de mültecilerin sığındığı güvenli bölgelerde, 20 Mart ila 3 Nisan tarihleri arasında dağıtmayı planladığımız gıda, hijyen ve bebek maması yardımlarımızı ihtiyaç sahiplerine ulaştırdık" dedi.

unnamed_15

Su, sağlık ve eğitim alanlarında acil müdahale şart

Ortadoğu Masası Koordinatörü Emre Kaya da Yemen'de yaşanan insani krizlere karşı gerçekleştirilen projeler kapsamında gıda, bebek maması ve hijyen paketleri dağıtımlarını sürdüreceklerini ifade ederek“Bölgede ekiplerimiz yapılan bu dağıtımlarla beraber ihtiyaç analizlerini sürdürmeye devam etmektedir. Önümüzdeki günlerde Yemen de su sorununa yönelik ve eğitim alanlarında projeler yapmayı planlıyoruz” dedi. Sağlık alanında alt yapı çalışmalarının devam ettiğini vurgulayan Kaya,“Bölge şu süreç te gıda, su, sağlık ve eğitim alanlarında acil müdahalelere ihtiyaç durmaktadır. Bu kapsamda yapmayı planladığımız projelerimize halkımızın güçlü desteğine ihtiyaç duymaktayız” diye konuştu.

unnamed (1)_11

Yemen'de son durum

Yıllardır siyasi istikrarsızlığın yaşandığı Yemen'de Husiler ve onlara destek veren eski Cumhurbaşkanı Ali Abdullah Salih yanlıları ile meşru hükümet güçleri arasındaki çatışmalar, ülke genelinde farklı bölgelerde devam ediyor. BM verilerine göre, Yemen nüfusunun üçte ikisini oluşturan 18 milyon kişi insani yardıma ihtiyaç duyuyor.

Haber Ara