Dolar

32,3369

Euro

35,2084

Altın

2.246,36

Bist

8.718,11

İHH'dan acil Suriye çağrısı

İHH Genel Başkanı Yıldırım, tüm yardım kuruluşlarına çağrıda bulundu...

9 Yıl Önce Güncellendi

2016-02-12 23:59:52

İHH'dan acil Suriye çağrısı

İHH Genel Başkanı Bülent Yıldırım, Suriye'deki insanlık dramına dikkat çekerek bütün yardım kuruluşlarına çağrı yaptı. Yıldırım, "BM dahil olmak üzere bütün yardım kuruluşlarını Suriye'nin içerisindeki faaliyetlerini artırmaya davet ediyorum" dedi.

Anadolu Ajansı'nın haberine göre; İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Vakfı (İHH) Genel Başkanı Bülent Yıldırım, Türkiye'nin Suriye'deki kamplarda barınanlar için çok doğru girişimlerde bulunduğunu ve onları tüm ihtiyaçları karşılanacak duruma getirdiğini söyledi.

Sınırın Suriye tarafındaki yardım faaliyetlerini yerinde inceleyen Yıldırım, yaptığı açıklamada, Suriye'de kurulan 8 kampta 110 bin kişinin barındığını söyledi.

Suriye'de tespit edilen 50 dönümlük bir araziye yeni bir kamp daha kurulması için çalışmaların başlatıldığını ifade eden Yıldırım, kamplarda barınan insanlar için İHH Kilis Koordinasyon Merkezinde günlük 50 bin kişilik sıcak yemek ile 100 bin ekmek üretildiğini aktardı.

Kamplarda barınan Suriyelilerin dağıtılan yemekleri alabilecek bir kaplarının bile olmadığını anlatan Yıldırım, şöyle konuştu:

" Türkiye çok doğru birşey yapıyor bu insanları orada bütün ihtiyaçlarını karşılayacak hale getiriyor."

"ASIL ELEŞTİRİLMESİ GEREKEN BM"

Suriye'de faaliyet yürüten yardım derneklerinin sayılarının giderek azaldığını ve bölgede yalnız kaldıklarını dile getiren Yıldırım, şu değerlendirmede bulundu:

"Bütün sivil toplum ve yardım kuruluşlarına çağrıda bulunuyorum, sadece Türkiye'deki değil özellikle Avrupa'daki yardım kuruluşlarının da harekete geçmesi lazım. Burada asıl eleştirilmesi gereken BM. İçerideki çalışmaları durdurmuş ve Türkiye'den mültecileri buraya almasını istiyor yani bölge tamamen boşaltılsın bölgede hiç bir mülteci kalmasın ve Türkiye'ye gelsin. Ama insanlar oradan çıkmak istemiyor orada çok sevdiğim felçli bir amcayı ziyaret ettim. Konteyner içinde yaşıyor. 'Seni Türkiye'ye götürelim' dedim kızı ve hanımı var, su yok o haliyle ihtiyacını ortak tuvaletlerde karşılıyor. Buna rağmen adam, 'Beni buradan götürme' dedi. Kendi topraklarından çıkmak istemeyen insanlara kendi topraklarında yardım edilir. BM bu konuda sınıfta kalmış durumda. Suriye, Suriye halkınındır. Bunu çok iyi bilmemiz lazım onun için BM dahil olmak üzere bütün yardım kuruluşlarını Suriye'nin içerisinde ki faaliyetlerini artırmaya davet ediyorum."

Haber Ara