Dolar

32,5004

Euro

34,6901

Altın

2.496,45

Bist

9.693,46

İftar Sofrası Gülnar'da Kuruldu

Mersin Büyükşehir Belediyesi'nin Ramazan ayının ruhuna uygun, birlik, beraberlik, paylaşma ve dayanışmanın sembolü olan iftar sofrası Gülnar'da kuruldu.

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-06-27 15:35:26

İftar Sofrası Gülnar'da Kuruldu
Mersin Büyükşehir Belediyesi'nin Ramazan ayının ruhuna uygun, birlik, beraberlik, paylaşma ve dayanışmanın sembolü olan iftar sofrası Gülnar'da kuruldu.

Mersin Büyükşehir Belediyesi aşhane mutfağında hazırlanan ve her gün 4 çeşit yemeğin sunulduğu iftar sofrasında yaklaşık 3 bin kişi yapılan dualar ve okunan ezan ile birlikte oruçlarını açtı. İftar öncesi alana gelen ve masaları tek tek dolaşarak vatandaşlarla sohbet eden Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Gülnarlıların yoğun ilgisiyle karşılaştı.

Etkinliğe, Başkan Kocamaz'ın yanı sıra, MHP Mersin milletvekili Baki Şimşek, Gülnar Kaymakamı İsmail Pendik, MHP Mersin eski milletvekili Ali Öz, Gülnar Belediye Başkanı Ahmet Günel, Aydıncık Belediye Başkanı Ferat Aktan, Mut Belediye Başkanı Nebi Yılmaz, MHP Gülnar İlçe Başkanı Nebi Ulupınar, meclis üyeleri, muhtaralar ve çok sayıda vatandaş katıldı. Etkinlikte konuşma yapan Başkan Kocamaz, Ramazan ayının insanları bir araya getirip, kaynaştırması adına oldukça önemli olduğunu ifade ederek, "Ramazan bereket, dua ve bugün burada olduğu gibi sofraları paylaşma ayıdır. Bir araya gelerek cem olmak, bütünleşmek, saygı ve sevgi çerçevesi içerisinde kaynaşma ayıdır. Sizlerle bugün bu iftar sofralarında buluşmaktan büyük mutluluk duyuyorum. Ramazan Bayramınızı da şimdiden kutluyor, bayramın ülkemizdeki kötü gidişin son bulmasına, anaların gözyaşlarının dinmesine vesile olmasını temenni ediyorum. En kötü günümüz böyle birlik ve beraberlik içerisinde olsun" dedi.

Gerçekleştirilen iftarlarda Mersinliler ile bir arada olmaktan duyduğu memnuniyeti dile getiren MHP Mersin Milletvekili Baki Şimşek ise, "Bu mübarek ayda sizlerle aynı iftar sofrasında buluşmaktan büyük mutluluk duyuyorum. Ülkemizin zor dönemler geçirdiği şu günlerde, bu mübarek ay sonunda kavuşacağımız Ramazan Bayramı'nın ülkemize birlik ve beraberlik getirmesini diliyorum" şeklinde konuştu.

Gülnar Kaymakamı İsmail Pendik de, "Mübarek Ramazan ayının ümmetimiz için, insanlık için hayırlara vesile olmasını diliyorum. Ramazan sadece aç kalarak, susuz kalarak geçirilecek bir zaman dilimi değildir. Ramazan birlik ve beraberlik zamanıdır. Kardeşlik içinde milli ve manevi duygularımızı ileriye taşıma ve aktarma zamanıdır" ifadelerini kullandı.

Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından Gülnar ilçesine yapılan hizmetlere her geçen gün bir yenisinin eklendiğini ifade eden Gülnar Belediye Başkanı Ahmet Günel ise, "Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından ilçemizde verilen bu iftar, Gülnar'ı bir araya getirdi. Birlik ve berberlik içerisinde oturduğumuz bu iftar sofrası Büyükşehir Belediye Başkanımızın eseridir. İlçemize birçok hizmeti getiren Mersin Büyükşehir Belediye Başkanımız ile bugün otogarımızın temel atma törenini gerçekleştirdik. Bu otogar 13 ilçe içerisinde bir ilk olarak Gülnar'a yapılıyor. İlçemizde birliğin, beraberliğin ve kardeşliğin ne demek olduğunu herkese göstereceğiz" şeklinde konuştu.

Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından gerçekleştirilen ve Gülnar halkının yoğun ilgi gösterdiği 'Mahallede Ramazan' etkinlikleri kapsamında sahne alan Halk ozanı Aşık Sefai, Şair Ahmet Coşkun, Türk halk müziği sanatçıları Selami Durmuş ve Davutcan Akyüz, seslendirdikleri türküler ile Gülnarlılara müzik ziyafeti yaşattı. Sergilenen Karagöz ve Hacivat oyunu ile Ramazan ruhunun yaşatıldığı etkinlikte Kenya akrobasi topluluğunun dans ve akrobasi gösterileri ise büyük beğeni topladı.

Haber Ara