Dolar

32,5647

Euro

34,7589

Altın

2.489,94

Bist

9.524,59

İdlib'de Türkiye ve Rusya olacak

Astana'daki Suriye görüşmeleri hakkında bilgi veren Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın, 4 ana çatışmasızlık bölgesindeki mekanizmayı anlattı: Muhtemelen İdlib bölgesinde ağırlıklı olarak biz ve Rus askeri konuşlanacak. Şam etrafında Ruslar ve İranlılar, Deraa bölgesinde de Ürdün ve Amerikan askeri konuşlanacak

7 Yıl Önce Güncellendi

2017-06-23 08:25:03

İdlib'de Türkiye ve Rusya olacak

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Külliye'de sahurda bir araya geldiği gazetecilere gündemdeki konuları değerlendirdi. Kalın, özetle şunları söyledi:

Katar konusunda yapıcı bir tutum içerisinde olduk. Bize düşen görevler söz konusu olduğunda gerekli adımları atacağımızı ifade ettik. Şimdi Katar tarafına Kuveyt üzerinden bir liste ulaştırılacak. Burada somut talepler ve Katar'ın yapması gerekenler olacak. Ağırlıklı olarak Suudi Arabistan, Birleşik Arap Emirlikleri, Bahreyn ve Mısır olmak üzere dört ülkenin taleplerini ileteceklerini ifade ettiler. Taleplerin ne olduğunu takip edeceğiz, değerlendireceğiz.

KRAL SELMAN'LA GÖRÜŞECEK

Bayramdan sonra Cumhurbaşkanımızın 7-8 Temmuz'da G20 zirvesi için Almanya seyahati olacak. Orada yoğun bir gündem bizi bekliyor. Cumhurbaşkanımızın konuşmaları, ikili görüşmeleri olacak. Suudi Arabistan Kralı Selman bin Abdulaziz Al Suud ile bir görüşmesi olacak. Şu anda onun programı üzerinde çalışılıyor. Cumhurbaşkanımızın Antalya'daki G20 zirvesinde gündeme getirdiği, daha sonra Çin'de de gündem olan küresel terörle mücadele konusu vardı. Bu da devam edecek.

ÇATIŞMASIZLIK BÖLGELERİ

Suriye'de dört ana çatışmasızlık bölgesi belirlendi. Buralara kim, nasıl konuşlanacak? Oradaki asayişi nasıl sağlayacak? Süreci kim, nasıl izleyecek? Bununla ilgili Türk, Rus ve İranlı yetkililer arasındaki müzakereler yoğun bir şekilde devam ediyor. Bir çalışma grubu var. Geçen hafta Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in Suriye Özel Temsilcisi Aleksandr Lavrentyev buradaydı. Biz de onunla oturduk detaylı bir şekilde konuştuk. Şimdi teknik heyetler bu çatışmasızlık bölgelerinin lojistiğini tartışıyorlar. Tampon bölge tabiri teknik olarak doğru olmaz.

Haber Ara