Dolar

32,3722

Euro

35,0096

Altın

2.323,69

Bist

9.079,97

İçişleri Bakanı'ndan Bursa saldırısı açıklaması

Ala, Bursa'dan düzenlenen canlı bomba saldırı için, “Terörist saldırıyı gerçekleştiren kişinin kimliği ile ilgili soruşturma sürdürülüyor.

9 Yıl Önce Güncellendi

2016-04-28 22:42:57

İçişleri Bakanı'ndan Bursa saldırısı açıklaması

İrtibatlı olduğu terör örgütüne ilişkin kanaatimizi kesin hale getirecek bilgilere ulaşıldı ama tamamen netleştirinceye kadar bunu açıklamayacağım" dedi.

İçişleri Bakanı Efkan Ala ve Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Ulu Cami'deki patlamada yaralanarak Bursa Devlet Hastanesinde tedavi altına alınan 5 kişiyi hastanede ziyaret etti.

Hastane çıkışında basın mensuplarına açıklamalarda bulunan İçişleri Bakanı Efkan Ala, olayı gerçekleştiren terör örgütü ile alakalı kesin bilgi ve bulgulara ulaşıldığını, prosedür tamamlanınca bunu kamuoyuna açıklayacağını söyledi. Ulu Cami patlaması ile alakalı 5 ilde 15 kişinin gözaltına alındığını bildiren Bakan Ala, bölge esnafının metanetine teşekkür ederek, devlet olmanın gereği olan bütün maddi zararın yarın nakit olarak ödeneceğini bildirdi.

İçişleri Bakanı Efkan Ala şunları söyledi:

"Dün Bursa'da meydana gelen saldırı ile alakalı saldırıyı gerçekleştiren teröristin kimliği ile alakalı çalışma ve soruşturma sürdürülüyor. Bu kişinin irtibatlı olduğu, adına bu eylemi yaptığı terör örgütüne ilişkin kanaatimizi kesin hale getirecek bilgilere bulgulara ulaşıldı. Bütün prosedürü ile tamamlanmadan bunu açıklamayacağım. Şu ana kadar yardım yataklık yapan, bu eylemi gerçekleştirmesine yardım eden irtibatlı olduğu 5 değişik ilden 15 gözaltı oldu. Bundan sonrada ifadeler ve yeni bilgiler, bulgular çerçevesinde başka gözaltılarda olabilir. Bunların detaylarını paylaşmayacağız. Soruşturmanın selameti ve gizliliği bakımından önem arz ediyor."

"TERÖR TÜRKİYE'DEN HAK ETTİĞİ CEVABI ALDI"

Türkiye terör ile terör odakları ile ciddi bir mücadeleleri sürdürdüğünü ifade eden Ala, "Hiç kimse Türkiyeyi başka ülkelerle karıştırmasın. Dünya'da da Avrupa Birliğin de de yakın dönemde gördük. Bazı terörist saldırılar oldu. Türkiye'de gelişmiş ülkeler gibi bu saldırılara karşı uluslararası ilişkileri de göz önünde bulundurarak sürdürecektir. Başka ülkelerdeki karışıklıklar, kaotik ortam, sıkıntılar dünyada bir takım büyük problemlere sebep olmaktadır. Yanı başımızda bu kaotik ortamdan yararlanmak isteyerek, Türkiye'ye yeniden saldırılarına başlayan bölücü terör örgütü de faaliyetlerini daha da arttırdı. Türkiye'den hak ettiği cevabı bütün terör örgütleri gerekli cevabı almaktadır" diye konuştu.

"ESNAFIMIZIN ZARARI KARŞILANACAK"

Vatandaşın metanetini ve teselli edercesine konuşmalarını saygı selamladıklarını belirten Ala, "Esnafımızı ziyaret ettik. Esnafımız milletin bütünlüğü için devlet millet bir bütün olarak teröre karşı durulması gerektiğini söylediler. Kendi duruşları ile bunu tahkim ettiler. Onlar bizi teselli ettiler. Onlar bizim nasıl birlikte, elbirliği ile topyekün bu meselenin üzerine gittiğimizde sonuç alacağımızı tekrar altını çizerek yinelediler. Bursa da hiçbir esnafımız bizden bir zarar ziyan var diye bir talepte bulunmadı. Biz devlet olmanın gereği olarak, hemen yarın, bu patlamadan menfur saldırıdan doğan zararlarının yarın hemen karşılayacağımızı söyledik. İnanınız bununla da ilgilenmediler. O kadar metanet içerisindeler o kadar vakur bir tarzda yaklaşıyorlar. Millet devlet meselesi olunca zarar ziyanın esamesi bile okunmaz dediler. Biz devlet olmanın gereği olarak bu konudan doğan zararlarını yarın hemen nakit olarak göndererek ödeyeceğiz. Yaralılarımıza acil şifalar diliyorum" şeklinde konuştu.

MÜEZZİNOĞLU: "HAİN ÇUKURLARA GÖMECEĞİZ"

Daha sonra basın mensuplarının karşısına geçen Müezzinoğlu, "Yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. Yüreğimizi acıtacak, kanatacak can kaybımızın olmaması dolayısıyla Bursa olarak bir vatandaşımızı kaybetmemiş olmanın bir taraftan da gururunu yaşıyoruz. Terör terörizm nereden gelirse gelsin Bursalıların gösterdiği milli duruşu milletçe gösterdiğimiz sürece ülkemiz bu terörizmin de teröristlerin de üstesinden gelecektir. Bu sabah itibariyle sabah namazına koşan cemaatimize, dün sabah gibi dükkanını açan esnafımıza, o sokaklarda dün teröristlerin arzu ettiği psikolojik korkuya fırsat vermeyen insanımıza teşekkür ediyoruz. Toplumsal ruh sağlımız onların amacına ulaşmalarını engelleyecek en büyük gücümüzdür" dedi.

Bakan Müezzinoğlu, "Sosyal sağlığımızı da, toplumsal ruh sağlığımızı da bugünBursa'da dimdik bir güçlü şekilde görmek Türkiye Cumhuriyeti Sağlık Bakanı olarak beni ayrıca mutlu etmiştir. Bu vesileyle ben esnafımızı vatandaşlarımıza geçmiş olsun derken, diğer taraftan teşekkür ediyorum. Bunların karşısında dimdik durarak kurdukları hain çukurlara mutlaka gömeceğiz. Yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. Muradiye Devlet Hastanemizde 5 hastamızı ziyaret ettik. 2 hastamız taburcu sürecinde. Diğer 3 hastamızın da gerekli tedavileri planlamış. Onlarda kısa süre zarfında ailelerine göndereceğiz. Diğer üç hastamızda da hayati risk yok. Ne gerekiyorsa yapılacak. Ben tekrar yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. Milletimize geçmiş olsun diliyorum. Milletimiz en kısa zamanda bu tür terör eylemleri ile muhatap olmayacak süreci de başarmış olur" diye konuştu.

VİDEO HABER

İsrail'in Gazze'de bir vahşeti daha görüntülendi!

Haber Ara