Dolar

32,3649

Euro

35,1705

Altın

2.324,87

Bist

9.079,97

'Huzursuzluk Ankara'ya ulaşmış vaziyette...'

Numan Kurtulmuş, Şii milislerin Telafer'e ilerlemesi ile oluşan huzursuzluğun Ankara'ya ulaştığını söyledi.

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-10-26 14:40:54

'Huzursuzluk Ankara'ya ulaşmış vaziyette...'

TİMETURK | HABER MERKEZİ

A Haber'de canlı yayın programına katılan Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş, Şii milis gücünün Türkmenlerin ağırlıkta yaşadığı Telafer'e ilerlediğini ve bu durumun Türkmenleri rahatsız ettiğini belirtti. Kurtulmuş "Huzursuzluk Ankara'ya ulaşmış vaziyette..." dedi.

"Irak'ta Haşdi Şabi'ye bağlı bir Şii grup, Türkmenlerin yoğun olarak yaşadığı Telafer'in kurtarılması için devreye gireceğini açıkladı. Türkmenler arasındaki huzursuzluk Ankara'ya ulaşmış vaziyette. Haşdi Şabi ya da ona bağlı bir Şii ağırlıklı misil grubunun Telafer'e müdahalesi halinde Türkiye'nin tavrı ne olacak?" sorusu üzerine Kurtulmuş, Türkiye'nin başından itibaren Musul meselesi özelinde ve Irak'la ilgili son gelişmeler konusunda tavrını çok net ortaya koyduğunu belirtti.

Bu bölgelerde yaşayan halkın, o bölgelerin geleceğine karar vermesi gerektiğine işaret eden Kurtulmuş, "Musul, Musul halkınındır, Musullular orayı kurtarsın. Telafer, Telafer halkınındır. Buradaki yapıyı değiştirmek, biz buradan DEAŞ'tan burayı temizliyoruz' diyerek başka bir silahlı grubu buraya yerleştirmek, Irak'ta kalıcı barışa asla hizmet etmez. 'Biz buraya Haşdi Şabi'yi, PYD'yi PKK'yı getirelim koyalım, DEAŞ'ı buradan süpürürken onların yerine başka örgütler koyalım.' Bu son derece yanlıştır. Ne Irak'ın merkezi hükümetinin yararınadır ne Ortadoğu barışının yararınadır, ne de dünya barışını sağlayacak adım olmaz. Dolasıyla Türkiye bu tezini bütün ülkelerle paylaşmıştır, ilgili bütün taraflarla paylaşmıştır. Paylaşmaya da devam ediyor. Türkiye herhangi bir ülkeyle bir şey konuşup başka bir ülkeyle de başka bir şey konuşmadı" dedi.

Kurtulmuş, şu ana kadar çok büyük oranda Musul operasyonu ve çevresindeki operasyonun Türkiye'nin kırmızı çizgilerine riayet edilerek yapıldığına işaret etti.

VİDEO HABER

İsrail'in Gazze'de bir vahşeti daha görüntülendi!

Haber Ara