Dolar

32,5004

Euro

34,6901

Altın

2.496,45

Bist

9.693,46

Hüseyin Gülerce'den Davutoğlu'na 'hain' iması

Star Yazarı Gülerce bugünkü köşesinde Ahmet Davutoğu'na 'hain' imasında bulundu.

9 Yıl Önce Güncellendi

2016-05-24 16:05:01

Hüseyin Gülerce'den Davutoğlu'na 'hain' iması

TİMETURK I HABER MERKEZİ

Daha önce yeni başbakanın nasıl olması gerektiğine dair bir yazı kaleme alarak "Pelikan" dosyasını andıran argümanlarla bir liste oluşturan Gülerce, Ak Parti'deki Genel Başkan ve dolayısıyla Başbakan değişimine dair yeni iddialarla dolu bir yazı kaleme aldı.

Gülerce, Davutoğlu dönemini işaret ederek temel hedefin "Erdoğan'ı devirmek" olduğunu yazarak, CHP ile koalisyon kurma ihtimalinde bile bu fikrin ön planda olduğunu, Doğan medyasının bu işe destek verdiğini, hatta Ahmet Hakan'ın köşesinde yazdığını söyledi. "Vize ve mülteciler" sebebiyle Davutoğlu dönemine sıklıkla yapılan ve Hoca'nın Başbakanlığı'na damgasını vuran Brüksel, Washington görüşmelerinde komplolar kurulduğunu iddia eden Gülerce, "Belli oldu ki İçeriden destekli bir küresel operasyon daha bertaraf edilmiş" diye yazdı.

İşte o yazı:

ERDOĞAN ÇERÇEVEYİ ÇİZMİŞTİ

Birincisi, Cumhurbaşkanı Erdoğan, seçildiği günden beri Türkiye'nin yönetimi ile ilgili en önemli hususun altını çizdi ama kendi partisi içindeki bazılarına bile anlatamadı. Hatırlatayım; Sayın Erdoğan 14 Ağustos 2015'te Rize'de şunu söyledi:

“Beyler, Türkiye 10 Ağustos 2014 tarihinde, milletin doğrudan cumhurbaşkanını seçmesiyle yeni bir döneme girmiştir. Artık ülkede sembolik değil, fiili gücü olan bir cumhurbaşkanı var. Şimdi yapılması gereken bu fiili durumun, hukuki çerçevenin anayasal olarak kesinleştirilmesidir.”

CHP İLE KOALİSYONU BİLE FIRSAT OLARAK GÖRÜLDÜ

Erdoğan, bu gerçeği anlattı anlattı, kendisine en fazla destek çıkması gerekenler bile ipe un serdiler. Anlamazlıktan geldiler. Hatta 7 Haziran'dan sonra CHP ile koalisyonu, Erdoğan'ı Cumhurbaşkanlığında tutsak etmek için fırsat olarak gördüler. Başkanlık sistemini, Türkiye'nin gündeminden çıkarma hesabı yaptılar. Olmayınca, AK Parti'nin 1 Kasım seçim başarısına sahiplenmeye kalktılar.

İPE UN SERENLER...

Erdoğan da; “Öyle mi? Anlamak istemiyor musunuz? O zaman anlayacağınız dilden anlatayım” dedi. Davutoğlu-Yıldırım değişimi işte budur... İpe un sermeye kalkanlar, yerini Başkanlık sistemine yürekten sahip çıkanlara bıraktılar.

WASHİNGTON ve BRÜKSEL'DE "ERDOĞAN'IN GÜCÜNÜ KIRPMAYA" TEŞEBBÜS ETTİLER

İkincisi, Erdoğan'ın AK Parti üzerindeki liderlik etkisini/gücünü azaltma, törpüleme ve kırmaya teşebbüs ettiler. Parti kurucularından bazıları, Erdoğan'ı hedefe koydular. Washington ve Brüksel'e “Erdoğan'ı bitirin, yerine bizi getirin, o gitsin biz gelelim, Türkiye tam istediğiniz gibi olur” mesajları verdiler. Gülen medyası ile Doğan medyası bu algı operasyonunda yine görev aldı. İki medya grubu da zaten Gezi olaylarından beri “Erdoğan gitsin, AK Parti kalsın” planının parçasıydılar.

AHMET HAKAN YAZMIŞTI...

7 Haziran'dan sonra Zaman gazetesi açıktan HDP'li restorasyon hükümeti isterken, Hürriyet'te Ahmet Hakan, 13 Haziran 2015'te şunu yazdı: “Bir ihtimal daha var. HDP ile MHP'nin dışarıdan destek verdiği bir CHP azınlık hükümeti... Kısa süreli... Restorasyona dönük... 17/25 Aralık'ı yeni
den yargılama konusu yapacak, tahribatı giderecek bir hükümet...

ASIL AMAÇ ERDOĞAN'I BİTİRMEKTİ

Amaç, aslında Erdoğan'ın AK Parti liderliğini bitirmekti.

DAVUTOĞLU "LİDERİMİZ" DEMEKTEN ÇEKİNDİ

Sayın Davutoğlu önceki gün kongrede yaptığı konuşmada Sayın Erdoğan için “liderimiz” dememeye özen gösterdi. Öyle iğnelemeler yaptı ki, neden genel başkanlıktan gittiğini de izah etmiş oldu. Sayın Binali Yıldırım ise konuşmasına, “Erdoğan liderimiz, yolu yolumuz, davası davamız” diyerek yeni dönemin adını koydu...

DAVUTOĞLU'NUN GİDİŞİ İLE "İÇERİDEN DESTEKLİ BİR KÜRESEL OPERASYON" DAHA ENGELLENMİŞ

Belli oldu ki, AK Parti'nin bütünlüğü ve seçilmiş Cumhurbaşkanı ile AK Parti'nin bağları, ciddi bir tehlike atlatmış. İçeriden destekli bir küresel operasyon daha bertaraf edilmiş.

HABERE GİTMEK İÇİN FOTOĞRAFA TIKLAYINIZ

Haber Ara