Dolar

32,3684

Euro

34,9598

Altın

2.325,27

Bist

9.079,97

Hürriyet yazarından Erdoğan'ın idam çıkışına: Neden pakete koymadınız?

Mehmet Tezkan bugünkü köşesinde Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın idam çıkışını yazdı. Tezkan, madem referandum yapmak istiyorsunuz, neden değişiklik paketine onu da koymadınız, diye sordu.

8 Yıl Önce Güncellendi

2017-02-27 10:37:17

Hürriyet yazarından Erdoğan'ın idam çıkışına: Neden pakete koymadınız?

TİMETURK | HABER MERKEZİ

Tezkan bugünkü köşesinde şöyle yazdı:

İdam, Anayasa değişikliği paketinin içinde yok ama referandum kampanyasında var.. Havuç konu yapıldı.. Diri tutuluyor, canlı tutuluyor..

Şu söyleniyor; referandumla anayasa değişikliği gerçekleşirse bir sonraki adım idam olacak.. İdamın referanduma sunulmasının yolu açılacak..

MHP zaten dünden razı.. İktidar da madem bu kadar çok istiyor 18 maddelik paketin içine koysalardı.. O da aradan çıksaydı.. Bir daha referandum yapıp masrafa gerek kalmasaydı.. Ama pakete koymadılar! Gerek görmediler.. İnsan sormadan edemiyor.. Yoksa.. İktidar idamı getirmek istemiyor da sadece ‘ oy için' kullanmak mı istiyor?

ERDOĞAN NE DEMİŞTİ?


24 Şubat'ta Manisa'da toplu açılış töreninde konuşan Erdoğan, "İdam talebi parlamentoya gelecek. Temennim olur ki parlamentodan geçtiği anda bana geldiğinde ben bunu onaylarım. Fakat, bir sıkıntı anayasa değişikliği gerektiriyor. İşte ayın 16'sı aynı zamanda bunun bir cevabı olacak. Gerekirse bunun içine bir referandum yaparız” demişti.

 

VİDEO HABER

Alman gazetecinin 'soykırım belgesi' sorusu BM yetkilisini sinirlendirdi

Haber Ara