Dolar

32,5885

Euro

34,8412

Altın

2.508,17

Bist

9.693,46

Hürriyet'ten 15 Temmuz şehitleri için özel sayfa

15 Temmuz darbe girişiminde baskına uğrayan Doğan Medya'nın başat yayın organı Hürriyet, pazar ekinde 15 Temmuz şehitleri için özel yayın yaptı.

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-07-24 15:36:14

Hürriyet'ten 15 Temmuz şehitleri için özel sayfa

15 Temmuz gecesi yaşanan darbe girişiminde hayatını kaybeden yüzlerce insanın fotoğrafını haftasonu ekinin bir sayfasında toplayan Hürriyet gazetesi, özel tasarım hazırlayarak bazı şehitlerin hikayelerine de yer verdi.

İşte o hikayelerden bazıları ve özel tasarımlı sayfa:

Timur Aktemur, 36 yaşındaydı. Evliydi, üç çocuğu vardı. İyi bir koltuk ustası olarak bilinirdi. O gece, Boğaziçi Köprüsü'nde gişelerin önünde öldürüldü. Askerliğini jandarma komando olarak yapmıştı. Kardeşi, Aktemur'un en büyük hayalinin şehitlik olduğunu söyledi: “Askerden geldi ve şöyle dedi: Gittik geldik, bir şehit olamadık... Bunun tek sebebi vardı; manevi inancı ve güçlü milliyetçiliği...”

Şeyhmus Demir, 28 yaşındaydı. Kurye paket servisinde çalışıyordu. Arkadaşları onu, ‘hedefleri olan biriydi' diye anlatıyor. En büyük hayali kendine ev almaktı. Büyümek istiyordu, kendi işini yapabilmek... Ama olmadı. 15 Temmuz gecesi, Boğaz Köprüsü'nde darbe girişimine karşı koyarken şehit oldu. 

TÜRKSAT'I KORUYAN MÜLKİYELİ BİR KAHRAMAN: AHMET ÖZSOY

Ahmet Özsoy, 15 Temmuz gecesinin kahramanlarından biri. Türksat Tesisler Müdürü olan Özsoy, TRT'de darbe bildirisini zorla okuttuktan sonra televizyon yayınlarını kesmek üzere Türksat tesislerine gelen askerlere karşı bir direniş başlattı. Özsoy ve çalışma arkadaşı Ali Karslı bu uğurda hayatını kaybetti ama onların mücadelesi sayesinde darbenin önemli adımlarından biri atılmadı. Özsoy'un oğullarından 24 yaşındaki Abdullah Enes Özsoy anlattı: “Babam hep helal lokma için çalıştı. Yeri geldi yüzünü göremediğimiz zamanlar oldu ama o sorumluluklarını hiç aksatmadı. Abimle bana da öyle öğretti. Abim dişhekimi, ben de Ankara Siyasal'da okudum, bayramdan önce bir kamu kurumunda göreve başladım.” Oğul Özsoy sözlerini şöyle sürdürdü: “İşten arta kalan zamanda da ailesiyle, dostlarıyla zaman geçirirdi. Amasyalıyız, bizde semaver yakmak âdettir. Çayı çok sevmese de semaverin o sohbet ortamından hoşlanırdı. Tatil günlerinde bizi gezdirirdi. Bütün Türkiye'yi gezdik ailece. Ben işe girdikten sonra annemle tatile gideceklerdi. Nasip olmadı.”

CoIKJmKWIAAu3Hh



Haber Ara