Dolar

32,5555

Euro

34,8878

Altın

2.433,84

Bist

9.645,02

Hükümetten çalışan annelere iki müjde

Hükümetten çalışan annelere iki büyük müjde geldi. İş saatleri çocukların okul saatleriyle uyumlu hale gelecek.

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-11-29 15:41:19

Hükümetten çalışan annelere iki müjde

Yeni Asır'dan Burcu Çalık'ın haberine göre; Hükümet, çalışan annelerin iş saatleri ile çocuklarının okul saatlerinin uyumlaştırılması ve engelli çocuğu olan ebeveynlerden birine, çocuğunun okulu "kar yağışı" gibi nedenlerle tatil olduğunda izin hakkı tanınmasını içeren iki büyük yeniliği hayata geçirmeye hazırlanıyor. Annelere "öğle tatilinde çalış, bir saat erken çık" seçeneğinin sunulması ve böylelikle çocuğunun okul çıkışına yetişebilmesi kolaylığının sağlanması planlanırken engelli çocuklardan anne veya babasından birine de okullar kar yağışı gibi nedenlerle tatil olduğu günlerde izin hakkı verilmesi düşünülüyor. 

Hükümet programında yer aldı

Hükümet programında yer alan "okul saatleri ile iş saatleri uyumlu hale getirilecek" düzenlemesinin nasıl işleyeceğine yönelik detaylara ulaşıldı. Önümüzdeki dönem "esnek çalışma", "kreş teşviki" gibi yeni düzenlemeleri hayata geçirecek olan hükümet, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'nın hazırladığı öneriler doğrultusunda annelerin iş ve çocuklarının okul saatlerini de birbirine uyumlu hale getirecek. Böylelikle çalışan annelerin en büyük derdi olan "çocuk bakımı" sorunu çözülmüş olacak. Aile Bakanlığı tarafından hazırlanan öneriler doğrultusunda çalışan anneler için sağlanması planlanan yeni kolaylıklar şöyle olacak:

"ÖĞLEN ÇALIŞ, BİR SAAT ERKEN ÇIK" FORMÜLÜ

Çocukların okul çıkışları genel olarak saat 15.30-16.00 arasında olurken, saat 17.00'de mesaisi biten annelerin en büyük sorunu "çocuğum nereye gidecek, ona kim bakacak?" oluyordu. Bu derdi çözmek için kamuda çalışan annelere sabah işe bir saat erken gelerek veya öğle tatillerini kullanmayarak, bir saat erken çıkma seçeneği sunulması planlanıyor. Böylelikle çocuğun okul çıkış saatinde anne de söz konusu seçenekleri kullanarak işten erken çıkabilecek ve çocuğunu karşılayabilecek.

ENGELLİ ÇOCUĞU OLANA "KAR TATİLİ" İZNİ

İkinci kolaylık ise engelli çocuğu olan ve her ikisi de çalışan anne veya babadan birine sağlanacak "kar tatili" hakkı olacak. Kar yağışı gibi durumlarda yapılan okul tatillerinde engelli çocukların gittiği özel eğitim kurumları da tatile giriyor. Çalışan anne babalar ise bu noktada çocuğuna kimin bakacağına yönelik büyük problem yaşıyor. Aile Bakanlığı'nın sunmayı planladığı yeni öneriye göre, "kar tatili" gibi günlerde engelli çocuğun anne veya babasından birine de izin hakkı tanınması düşünülüyor.

 

Haber Ara