Dolar

32,3223

Euro

35,0714

Altın

2.308,83

Bist

9.079,97

Hükümet kurma süreci

Hükümet kurma süreci

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-07-28 20:41:11

Hükümet kurma süreci
CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Haluk Koç, AK Parti ile gerçekleştirdikleri koalisyon görüşmesine ilişkin, "Bugün ele alınan başlıklar; Temel özgürlükler, anayasa, yargı sistemi, hukuk düzeni. Bu çerçevede, akla gelecek her konu, çok net bir şekilde masaya getirildi, ifade edildi." dedi.

Koç, AK Parti heyeti ile Ankara Palas Devlet Konukevi'nde yaptıkları koalisyon görüşmesinin ardından, basın mensuplarına açıklamada bulundu.

Görüşmelerin planlandığı gibi devam ettiğini belirten Koç, farklı geleneklerden gelen, farklı görüşlere sahip iki partinin, bütün konuları, çekinmeden, açıkça masada konuştuğunu kaydetti.

Bu günkü konunun, içerdiği bütün alt maddelerinin samimi bir şekilde tartışıldığını belirten Koç, "Uzlaşılan, uzlaşılmayan noktalar, tartışmanın derinleştiği hususlar oldu. Türkiye'nin bu gün ihtiyacı olan noktaları da düşünerek, görüşmelerimizi sürdüreceğiz. Perşembe günü başka konu başlıklarıyla bu süreç devam edecek ve büyük ihtimalle Pazartesi günü bütün başlıklar ele alınmış olacak" dedi.

Koç, daha sonra, bu çalışmaların sonuçlarının, AK Parti Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu'na ve CHP Genel başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na rapor şeklinde sunulacağını dile getirdi.

-"Üç toplantı daha yapılacak"

Basın mensuplarının, "Uzlaşılan noktalar nedir?" sorusuna, Koç, "Bugün ele alınan başlıklar; Temel özgürlükler, anayasa, yargı sistemi, hukuk düzeni. Bu çerçevede, akla gelecek her konu, çok net bir şekilde masaya getirildi, ifade edildi. Siyasi Partiler Kanunu, Seçim Kanunu, bütün bununla ilgili alt başlıklarda yer alabilecek tüm hususlar değerlendirildi. Her iki taraf görüşlerini sundu. Mutabık olunan noktalar var, çok doğaldır ortaklaşılmayan noktalar var. Bu çerçeve içerisindeki bize verilen görev kapsamı içinde görüşmelerimizi sürdüreceğiz" yanıtını verdi.

"Kaç toplantı daha yapılacak?" sorusu üzerine Koç, bu toplantılara benzer, planlanan 3 toplantının daha yapılacağını kaydetti.

"Toplantıların gün aşırı yapılıp, yapılmayacağının" sorulduğu Koç, "Evet, gün aşırı. Çünkü bir hazırlık dönemi de gerekiyor. Teknik ekipte görev alan arkadaşlarımız, o günün belirlenen konu başlıklarına dönük altyapı çalışmaları gerekiyor. Bizlerin de hazırlanması gerekiyor" cevabını verdi.

-"Bir envantere dökülerek çalışmalar sürüyor"

TBMM'nin yarın olağanüstü toplanacağını anımsatan Koç, Perşembe, yine aynı saatte, kaldıkları yerden, yeni konu başlıklarıyla görüşmelerin devam edeceğini söyledi.

"Şu anda gelinen nokta ne?" sorusu üzerine, Koç, şu yanıtı verdi:

"Bunu metre şeklinde ölçmememiz lazım. Biz, şu anda Türkiye'nin ihtiyacı olan bir hükümet kurabilir miyiz noktasında, partimizin bize verdiği yetki çerçevesinde, seçim bildirgemiz, 7 Haziran'a kadar söylediklerimiz, bundan sonra olmasını arzu ettiklerimiz çerçevesi içerisinde, Adalet ve Kalkınma Partisinin benzer konudaki görüşleri de olmak üzere, mutabık kalınabilecek, ortaklaşılabilecek, ortaklaşılamayacak tüm hususlar, bir envantere dökülerek çalışmalar sürdürülüyor. Detayına, şimdilik girmeyelim."

VİDEO HABER

İsrail'in Gazze'de bir vahşeti daha görüntülendi!

Haber Ara