Dolar

32,3693

Euro

35,0412

Altın

2.325,39

Bist

9.118,40

HUDA PAR Genel Baskani Yapicioglu:

HUDA PAR Genel Baskani Yapicioglu:

9 Yıl Önce Güncellendi

2016-02-06 18:59:53

HUDA PAR Genel Baskani Yapicioglu:
Hür Dava Partisi (HÜDA PAR) Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, "Çatışmaların şehirlere taşınması, sokakların çukurlarla kazılması ve barikatlarla örülmesi nedeniyle, vatandaşlar çok ciddi manada mağdur oldu. Bu konudaki mağduriyetin çapı gerçekten çok büyük" dedi.

Yapıcıoğlu, parti binasında düzenlediği basın toplantısında, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun dün Mardin'de bir dizi temaslarda bulunduğunu ve burada 10 maddelik, "Terörle Mücadele Eylem Planı"nı açıkladığını belirtti.

"Çatışmaların şehirlere taşınması, sokakların çukurlarla kazılması ve barikatlarla örülmesi nedeniyle vatandaşlar çok ciddi manada mağdur oldu. Bu konudaki mağduriyetin çapı gerçekten çok büyük" diyen Yapıcıoğlu, terör mağduru ailelerin otellere yerleştirildiğini, ancak bunun yeterli olmadığını kaydetti.

Yapıcığlu, "Mutlak bir şekilde seferberlik ruhu ile hem devlet hem belediyeler hem de sivil toplum kuruluşları, bu mağdur olmuş aşırı soğuklarda evlerinden çıkmak zorunda kalmış vatandaşların dertlerine derman olabilmek ve yaralarını sarabilmek için el birliği ile hareket etmeleri gerekiyor" diye konuştu.

Bölgede evini terk etmiş mağdur aileler için ellerinden geleni yaptıklarını, herkese bu konuda çağrıda bulunduklarını, acil ihtiyaçların karşılanması noktasında seferber olunması gerektiğini vurgulayan Yapıcıoğlu, "Bu çatışmaların durması için de çağrılar yapıyoruz. Fakat silahların ve bombaların patladığı bir vasatta bu sesimizi yeterince duyulabiliyor mu, ondan emin değiliz" ifadelerini kullandı.

Cizre'den birbiriyle çelişen çok sayıda haberlerin geldiğini aktaran Yapıcıoğlu, şunları söyledi:

"Orada yaralıların olup olmadığı bile tartışılıyor. Orada eğer yaralı varsa mutlaka o yaralıların oradan çıkarılması için sorumlu kişiler bir çaba sarf etme zorundadırlar. Eğer yaralılar varsa o yaralıları oradan çıkarmadan yaralıların, yaraları veya o yaralardan akan kan üzerinden toplumu manipüle etmeye çalışmanın kimseye faydası yoktur. Birinci öncelik varsa orada yaralılar, çıkarılıp tedavi edilmelerini sağlamak olmalarıdır. Yoksa o yaralılar üzerinden siyasi rant devşirmek kimseye bir şey kazandırmaz."

VİDEO HABER

Sahibinden 16 milyon TL'ye satılık ‘tarihi kilise’

Haber Ara