Dolar

32,5004

Euro

34,6901

Altın

2.496,45

Bist

9.693,46

HÜDA-PAR Genel Başkanı: PKK ciddi kayıplar verdi

Hür Dava Partisi (HÜDA-PAR) Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, bölgede yaşanan sıkıntıları değerlendirerek, PKK'nın bu süreçte çok ciddi kayıplar verdiğini söyledi.

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-06-26 10:11:23

HÜDA-PAR Genel Başkanı: PKK ciddi kayıplar verdi

PKK'nın bölgede sürdürdüğü çukur siyasetinin kimseye fayda sağlamadığını ifade eden Yapıcıoğlu, "Kürt sorunu çok ciddi bir sorundur. Yüzyıla aşkın süren çok derin ve memleketin en çok canını yakan bir meseledir. Bu sorun artık sınırlar ötesini de etkileyen küresel bir duruma gelmiştir. Çatışmasızlık sürecinde PKK'nın silah bırakmayacağı başından beri belliydi. Bu da sürecin tıkanmasının en önemli sebeplerinden biri oldu. Kimin elinde silah varsa, silahı bırakmanın pazarlığı onunla yapılır ancak halkın meşru talepleri pazarlık konusu yapılmamalı" dedi.

"PKK BU SÜREÇTE CİDDİ KAYIPLAR VERDİ"

PKK'nın bu süreçte çok ciddi kayıplar verdiğini ifade eden Yapıcıoğlu, şunları söyledi: "Gelinen aşamada muhtemelen onlar da pişman olmuşlardır. Defalarca silahlı halk ayaklanmasına yönelik çağrılar yaptılar. Fakat bu çağrılar karşılık bulmadı. Eğer halk onlara kulak verip silahlansaydı Suriye'deki gibi bir iç savaş yaşanırdı. Hemen yanı başımızda olan savaşa tanık olan halkımız iç savaşın ne olduğunu bildiği için bu felakete sürüklenmek istemedi ve bu yönden gelen çağrılara da olumlu yanıt vermedi. Bundan sonra da halkın buna benzer çağrılara kulak vereceğini düşünmüyorum."

6-7 Ekim 2014'te Kobani bahaneli gerçekleştirilen eylemlere de değinen Yapıcıoğlu, HDP'nin kendilerinden ve halktan özür dileme gibi bir izlenim vermediğini kaydetti.

Belediyelere kayyum atanmasını prensip olarak kabul etmediklerini belirten Yapıcıoğlu, dokunulmazlıkların bu süreçte kaldırılmasının tehlikeli olacağını öne sürdü.

Halkın ve partililerin yoğun ilgi gösterdiği iftar programında İl Başkanı Rasim Saygın da partinin prensipleriyle ilgili bir konuşma yaptı.

Program yapılan duanın ardından sona erdi.

Haber Ara